Sony werkt aan Xperia Z4, Z4 Compact, Z4 Ultra & Z4 Tablet

Archief

Sony Sony is voor 2014 klaar met het uitbrengen van smartphones en tablets, maar vermoedelijk kunnen we begin volgend jaar de Sony Xperia Z4, Xperia Z4 Ultra, Xperia Z4 Compact en de Xperia Z4 Tablet verwachten. De Sony Xperia Z4 zal qua specificaties het vlaggenschip zijn voor de volgende generatie Xperia producten, en als we de geruchten mogen geloven dan zal de smartphone draadloos kunnen worden opgeladen dankzij de ondersteuning voor de Qi standaard.

Xperia Z4 & Xperia Z4 Compact

Verder zouden de klepjes. die nodig zijn voor het waterdicht maken van de behuizing, niet langer worden gebruikt. Sinds de komst van de Xperia Z zijn er een groot aantal gebruikers geweest die hebben geklaagd over het feit dat de klepjes steeds losser gingen zitten, en dat het toestel uiteindelijk niet meer bestand was tegen water. De Sony Xperia Z4 zal mogelijk IP68 gecertificeerd zijn en dit betekent dat het toestel 30 minuten onder water kan blijven op een diepte van 1,5 meter, zonder schadelijke gevolgen.

De Sony Xperia Z4 zal voor de rest natuurlijk worden uitgerust met de krachtigste hardware van volgend jaar. De kans is groot dat het gaat om de 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm in combinatie met een nieuwe GPU, 4GB werkgeheugen en standaard 32GB aan opslagruimte. Het kleinere broertje van het vlaggenschip, de Sony Xperia Z4 Compact, zal naar verluidt nog steeds beschikken over een 4,6” scherm, echter zou de resolutie zijn opgeschroefd van 1280 x 720 naar 1920 x 1080 pixels, waardoor de pixeldichtheid aanzienlijk toeneemt.

Daarnaast maakt de Ultra opnieuw een comeback. De Sony Xperia Z4 Ultra krijgt mogelijk een 6,4” scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, ook wel beter bekend als de QHD resolutie.

Het laatste product is de Sony Xperia Z4 Tablet dat rond dezelfde tijd als de Xperia Z4 en Xperia Z4 Compact zal worden aangekondigd. De tablet zal net als zijn voorganger 10,1-inch groot zijn, maar er gaan geruchten dat Sony werkt aan een tablet met een schermresolutie van 3840 x 2160 pixels, hoewel we verwachten dat de resolutie van 2560 x 1440 pixels meer voor de hand ligt. Qua ontwerp zou de Xperia Z4 Tablet veel op de recentelijk uitgebrachte Xperia Z3 Tablet Compact lijken. Mocht dit kloppen dan kunnen we dunnere randen (bezels) rondom het scherm verwachten in vergelijking met eerdere Sony tablets. Op de voorkant van de Xperia Z4 Tablet zouden stereo speakers zijn te vinden. De overige specificaties zijn vrijwel gelijkt aan de Xperia Z4: Snapdragon 810, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

De Xperia Z4, Xperia Z4 Compact, Xperia Z4 Ultra en Xperia Z4 Tablet moeten ergens in de eerste helft van 2015 verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*