QHD scherm van Sony Xperia Z4 verschijnt online

Archief

Vorige week konden we al enkele details vrijgeven over de Sony Xperia Z4 en vandaag zijn mogelijk al de eerste foto’s te zien van het LCD scherm van het nieuwe Sony vlaggenschip. Op de foto’s zie je hoe het vermoedelijke paneel van de Xperia Z4 eruit ziet in vergelijking met de Sony Xperia Z3.

De geruchten wisten ons eerder te vertellen dat de Sony Xperia Z4 mogelijk zou worden voorzien van een 5,5-inch scherm met een QHD resolutie. Wanneer we echter de foto’s van vandaag bekijken dan heeft het er toch sterk de schijn van dat het formaat vrijwel identiek is aan dat van de Xperia Z3. Dit betekent dat Sony met het nieuwe toestel zal blijven vasthouden aan een 5,2” formaat, maar met een hogere resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Verder zien we dat de Xperia Z4 net als zijn voorganger zal beschikken over een setje stereo speakers aan de voorzijde. De stereo speakers lijken wel iets verder verplaatst te zijn naar de randen van het paneel. Een andere wijziging is de plaatsing van de lichtsensor, nabijheidsensor en de camera, die nu van plaats zijn verwisseld.

Naast een QHD resolutie is het de verwachting dat Sony de Xperia Z4 gaat uitrusten met een nieuwe gebogen Exmor camera sensor, die vermoedelijk nog steeds foto’s schiet in 20-megapixels, maar betere kwaliteit moet leveren in weinig verlichte situaties. On de motorkap vinden, afhankelijk van de tijd van de lancering, een Snapdragon 805 of Snapdragon 810 (64-bit) chipset van Qualcomm in combinatie met respectievelijk 3GB of 4GB werkgeheugen. De Xperia Z4 zal bij de lancering draaien op het nieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem dat optimaal gebruik kan maken van de 64-bit architectuur.

De Sony Xperia Z4 wordt mogelijk al tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aangekondigd. Het Japanse bedrijf nodigde onlangs de pers uit voor een evenement op 5 januari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*