Gorilla Glass 4 is dunner en beschermt beter tegen valpartijen

Archief

Ben je een echte kluns en laat je maandelijks je smartphone op straat versplinteren dan heeft glasproducent Corning mogelijk de oplossing voor jou. Het bedrijf voorziet met het Gorilla Glass vele smartphone fabrikanten van een beschermende laag tussen het scherm en jouw vingers, en vandaag werd alweer de vierde generatie van het geharde glas aangekondigd onder de originele naam Gorilla Glass 4. Corning zegt zich bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie vooral te hebben gericht op het beschermen van een smartphone bij een valpartij.

Gorilla Glass 4

Volgens de interne testresultaten kan het Gorilla Glass 4 een smartphone 80% van de tijd beschermen bij een val van 1 meter hoogte op een stroef of ruw oppervlak. In de onderstaande video zie je hoe een machine een smartphone met Gorilla Glass 4 vanaf 1 meter hoogte laat vallen op een ondergrond met schuurpapier. Het schuurpapier zou een echte valpartij perfect simuleren, omdat het onderzoek zou hebben aangetoond dat valpartijen op oppervlakken als asfalt of beton de meeste schade/barsten veroorzaakten.

Op het overzicht van specificaties is verder te zien dat het 0,4mm dikke Gorilla Glass 4 een fractie sterker is dan het 0,7mm dikke glas van zijn voorganger. Dit betekent in de praktijk dat fabrikanten producten 0,3mm dunner kunnen maken zonder hoeven in te boeten op de duurzaamheid van een product.

Wanneer het Gorilla Glass 4 zal worden gebruikt voor consumentenproducten is nog niet geheel duidelijk, maar Corning zegt al wel dat de eerste samples onderweg zijn naar de fabrikanten van smartphones. De kans is in ieder geval groot dat het glas in 2015 de smartphones van Samsung, LG, HTC, Microsoft en Motorola gaat beschermen. Apple maakt momenteel ook gebruik van het glas van Corning, maar zou volgend jaar mogelijk kiezen voor een saffierscherm dat vrijwel niet te bekrassen is.

Sinds smartphone revolutie in 2007 is het Gorilla Glass van Corning voor meer dan 3 miljard producten gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*