Nexus 5

nexus5Google kondigde op donderdag 31 oktober de lang verwachte Nexus 5 aan samen met het nieuwe Android 4.4 KitKat besturingssysteem. De Nexus 5 is in Nederland los te koop voor een adviesprijs van 399 euro, maar daarnaast kan het toestel natuurlijk ook worden aangeschaft in combinatie met een abonnement. Door de lage adviesprijs is de Nexus 5 bij veel abonnementen gratis te verkrijgen.

Vergelijk hieronder de beste en goedkoopste Nexus 5 abonnementen

Nexus 5 ook beschikbaar bij de volgende partners:

Bij Tele2 is de Nexus 5 al gratis bij een 2-jarig abonnement van 25 euro per maand. Je betaald bij dit abonnement na twee jaar slechts 666 euro en dat is meer dan de helft in vergelijking met het totaalbedrag van een iPhone 5S abonnement. Het zijn bijna weer oude tijden die herleven, want het is al een lange tijd geleden dat je qua hardware een absolute topper kon bestellen bij een abonnement van slechts 25 euro per maand. Het Tele2 abonnement bestaat uit 200 belminuten, 200 sms’jes en 1000MB aan data op een snelheid van 14,4MB/s.

De concurrentie blijft in vergelijking met Tele2 helaas wel achter, zo betaal je soms wel 300 tot 400 euro meer in vergelijking en dan zijn de abonnementen vaak ook nog niets eens beter qua voorwaarden. Laten we in ieder geval hopen dat de situatie zich snel zal gaan verbeteren, want ik kan begrijpen dat niet iedereen even veel zin heeft om over te stappen naar een nieuwe provider.

Nexus 5 Specificaties

De door LG ontwikkelde Nexus 5 is een stukje dunner en lichter dan zijn voorganger, terwijl het toestel wel beschikt over de supersnelle quad-core Snapdragon 800-soc van Qualcomm met Adreno 330-gpu voor het grafische werk. De processor wordt bijgestaan door 2GB aan RAM werkgeheugen en op de achterkant vinden we een door Sony ontwikkelde 8-megapixel camera. Deze camera beschikt over optische beeldstabilisatie en een nieuwe HDR modus, waarmee donkere gebieden weer worden opgelicht en je meer details gaat zien die eerder waren verdwenen door de flitser. Voor videobellen kan er gebruik worden gemaakt van de 1,3-megapixel aan de voorkant van het toestel.

Op het gebied van connectiviteit is alles aanwezig wat we hadden verwacht, zoals Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 Low Energy NFC en 4G-ondersteuning. Ook kan de Nexus 5 draadloos worden opgeladen dankzij de ondersteuning voor de Qi standaard. Onder de achterkant vinden we een 2300mAh accu, dat ervoor zal moeten zorgen dat het toestel het op zijn minst een dag zal uithouden bij gemiddeld gebruik.

De op Android 4.4 KitKat draaiende Nexus 5 is vanaf nu te koop in Nederland voor een adviesprijs van 399 euro. Voor alle Nexus 5 abonnementen raden we je aan om hier even verder te kijken.

Webshop Prijs Levertijd Kleur
Nexus 5 kopen bij BelSimpel € 399,99 incl. verzendkosten Direct Zwart/wit Koop nu!
Nexus 5 bij PDAshop.nl kopen € 399,99 incl. verzendkosten Direct Zwart/wit Koop nu!
Nexus 5 bij StudentMobiel kopen € 399,99 incl. verzendkosten Direct Zwart/wit Koop nu!