Nexus 5 gebaseerd op LG G2

Archief

LG kondigde begin augustus de LG G2 aan, en volgens de laatste geruchten zal het bedrijf ook verantwoordelijk zijn voor de Nexus 5. Het lijkt er dus niet op dat LG met een Google Play Edition gaat komen van de LG G2, zoals de Galaxy S4 en HTC One, want dit werd al snel tegen gesproken door de PR afdeling van het bedrijf.

Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat LG in plaats van een Google Play Edition gaat komen met de Nexus 5. Dit nieuwe toestel dat in samenwerking met Google is gemaakt, zou echter niet zoals verwacht draaien op Android 5.0 Key Lime Pie, maar op het onlangs aangekondigde Android 4.4 KitKat. We hebben al eerder gezien dat de lancering van een nieuwe Android versie vaak gepaard gaat met nieuwe hardware, zo bracht ASUS de Nexus 7 (2013) uit na de lancering van Android 4.3 Jelly Bean.

lg-g2-qualcomm-snapdragon-800-a-2

Nexus 5 gebaseerd op LG G2?

De kans lijkt groot dat de Nexus 5 zal worden gebaseerd op de hardware van de LG G2. Vorig jaar waren de Optimus G en Nexus 4 qua hardware bijna identiek aan elkaar, zo draaide de firmware van de Nexus zonder problemen op LG’s eigen versie.

Qua ontwerp verwachten we wel enkele verandering. De kans lijkt niet groot te zijn dat Google kiest voor volume knoppen aan de achterzijde van het toestel. Daarnaast is de kans groot dat sommige aspecten van de hardware wat worden teruggeschroefd, omdat de Nexus 5 waarschijnlijk voor een zo laag mogelijke prijs in de markt wordt gezet, net zoals de overige Nexus producten die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Google hoopt hiermee een wijd publiek te bereiken, in plaats van alleen de high-end gebruikers.

Er lijkt in ieder geval weinig twijfel te bestaan over de gebruikte processor, want er is eigenlijk geen enkele chipfabrikant die momenteel kan concurreren met de chips van Qualcomm. Het bedrijf is momenteel marktleider en in meer dan 40% van alle verkochte mobiele apparaten is nu technologie te vinden van Qualcomm.

Wij verwachten dat de Nexus 5 zal beschikken over de Qualcomm Snapdragon 800 met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3GHz, 2GB aan RAM, Adreno 330 GPU en een 5,2-inch 1080p IPS-scherm. In de komende weken zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over de Nexus 5 van LG en Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*