Nexus 5 release in oktober voor slechts $299

Archief

In de afgelopen twee weken is het duidelijk geworden dat LG ook dit jaar verantwoordelijk zal zijn voor de Nexus 5, en ook weten we dat de nieuwe Nexus smartphone qua hardware gebaseerd zal zijn op de LG G2.

Volgens de Zuid-Koreaanse website MyDrivers gaat de Nexus 5 net zoveel gaan kosten als zijn voorganger, die bij onze buurlanden het gehele jaar over de toonbank is gegaan voor slechts 299 euro, en momenteel nog maar 199 euro kost.

Nexus 5 en Android 4.4 KitKat

Volgens het artikel zal de LG Nexus 5 in oktober worden uitgebracht en draaien op Android 4.4 KitKat, dat onlangs door Google werd aangekondigd. Op het gebied van hardware kunnen we een quad-core Qualcomm Snapdragon 800 processor verwachten met een Adreno 330 GPU, 2GB aan RAM en een 13-megapixel camera. De Nexus 5 beschikt verder over een 5,2-inch 1080p IPS-scherm.

Nexus 5

Nexus 5 gespot in Android promotie video

Qua ontwerp zal wel het één en ander veranderen, want de volume knoppen aan de achterzijde van de LG G2 zullen weer worden verplaatst naar de zijkant van de Nexus 5. Gezien het feit dat LG ook de Nexus 4 heeft gemaakt is het geen verassing dat de Nexus 5 gebaseerd is op de LG G2, want de voorganger was qua hardware ook identiek aan de Optimus G.

Tot op heden blijft het nog bij geruchten, maar het aantal lekken lijkt steeds verder toe te nemen, normaal gesproken een goede indicatie dat er wat aan zit te komen. Volgende maand zullen we ongetwijfeld meer te weten te komen over de plannen van LG en Google met de Nexus 5.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*