Nexus 5 net zo krachtig als veel duurdere iPhone 5S

Archief

Een nieuwe benchmark van de Google Nexus 5 toont aan dat de opvolger van de Nexus weleens de krachtigste smartphone tot op heden kan gaan worden.

Eerder wisten we al dat de Google Nexus 5 dankzij de Qualcomm Snapdragon 800 processor de strijd aan kan gaan met de Galaxy Note 3, LG G2 en de Galaxy S4 (S800-versie), maar nu blijkt dat alleen de iPhone 5S instaat is om de Nexus 5 bij te houden.

Volgens een nieuwe benchmark op de website van GFXBench is de Nexus 5 op zijn minst gelijkwaardig aan de iPhone 5S van Apple, daarnaast houdt het de concurrentie op afstand, waaronder de Xperia Z1, HTC One en de Galaxy S4.

Het is opmerkelijk om te zien dat de Nexus 5 krachtiger is dan deze toestellen aangezien ze allemaal dezelfde chip gebruiken, mogelijk is het nieuwe Google vlaggenschip uitgerust met meer RAM, hoger geklokte Snapdragon 800 of Android 4.4 is simpelweg een stuk sneller.

nexus5bench

Over een maand zullen we het naar alle waarschijnlijkheid weten, want de Nexus 5 wordt ergens in eind oktober verwacht. De Nexus 5 wordt net zoals de Nexus 4 gemaakt door LG en is deels gebaseerd op het ontwerp van de LG G2.

Qua specificaties kunnen we een 5-inch 1080p scherm verwachten met een Snapdragon 800 processor en Adreno 330 voor het grafische werk. Verder zal er een 13-megapixel camera op de achterkant zijn te vinden en in totaal 3GB aan RAM geheugen.

Google kondigde eerder deze maand al het bestaan van Android 4.4 KitKat aan en de verwachting is dat de Nexus 5 het eerste apparaat gaat worden met dit besturingssysteem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*