Nexus 5 toont veranderingen Android 4.4 KitKat

Archief

Er zijn vandaag nieuwe screenshots verschenen van Android 4.4 KitKat op een Nexus 4. Opmerkelijk is dat het besturingssysteem zichzelf nog steeds identificeert als Key Lime Pie, zo is het logo nog steeds te zien om de informatie pagina.

De website Gadget Helpline heeft zijn hand weten te leggen op een aantal afbeeldingen van Android 4.4, waarop een aantal een nieuwe functies zijn te zien. Wij verwachten dat Android 4.4 later deze maand zal worden uitgebracht tegelijkertijd met de lancering van de Nexus 5.

Dat de naam Key Lime Pie nog steeds te zien is hoeft geen verassing te zijn, want Google zou voor deze naam hebben gekozen om vroegtijdige lekken te voorkomen. Daarnaast is de deal met KitKat – het lekkere snoepje – pas afgerond tijdens het Mobile World Congress in februari. Het is ook de reden dat de Nexus 5 voornamelijk is gespot met Key Lime Pie in plaats van Android 4.4 KitKat.

In het instellingen menu is te zien dat de Nexus 5 draait op Android 4.4 KRS65B en de codenaam Hammerhead komt ook enkele keren voorbij, deze naam werd ook al gespot in de verschillende Nexus 5 lekken van de afgelopen periode.

Uit de afbeeldingen kunnen we in ieder geval opmaken dat de Nexus 5 veel lijkt om Android Jelly Bean met slechts enkele visuele aanpassingen. De notificatie iconen zijn ditmaal aangepast, en zullen naar alle waarschijnlijkheid wit zijn in plaats van blauw.

De standaard dialer app is ook voorzien van een nieuw kleurtje, waarbij de kleur zwart minder prominent aanwezig is in vergelijking bij voorgaande Android versies. Op het gebied van functionaliteit zijn er in het instellingen menu een aantal nieuwe opties te zien, zoals Printing, Payments en Wireless diaplay (Miracast). Onder het kopje Wireless en Networks is ook de optie Manage Mobile te vinden.

De print functie is naar verluidt beschikbaar in de galerij beschikbaar, maar ook in andere apps, waaronder QuickOffice. Bij het printen kan de gebruiker zelf het formaat van het papier aanpassen, de oriëntatie, aantal pagina’s en de kleuren. Google’s QuickOffice synchroniseert in Android 4.4 ook voor het eerst met Google Drive, terwijl Drive en Keep standaard beschikbaar zijn in Android 4.4.

In de foto galerij kunnen foto’s nu verder worden aangepast met nieuwe functies zoals Tilt-Shift, Focus, Negative en kan de kwaliteit van afbeeldingen worden aangepast om ruimte te besparen. Android 4.4 zou ook in staat zijn om mobiele data te voorkomen wanneer de Nexus 5 is verbonden met een persoonlijke hotspot.

Deze maand zullen we ongetwijfeld meer te weten komen over Android 4.4 KitKat en de nieuwe Nexus 5, die dit jaar ook door LG zal worden gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*