Nexus 5 camera kan achteraf scherpstellen

Archief

Afgelopen maandag zagen we opnieuw een foto verschijnen van de Nexus 5. Het was het zoveelste lek, maar zo duidelijk als deze foto hadden we de Nexus 5 nog niet eerder gezien, en het unieke ontwerp lijkt er in onze ogen prachtig uit te zien. De achterkant lijkt veel op die van de Nexus 7, echter lijkt de camera wat speciaals te gaan worden, want deze opening is niet te vergelijken met de camera’s van de concurrentie.

Natuurlijk hoeft het ontwerp niet direct wat te maken hebben met de lens of sensor en zegt het ook niks over de mogelijkheden van de Nexus 5 camera. Toch blijft de vraag waarom de camera opening zoveel anders is dan bij de traditionele smartphones, heeft Google met de Nexus 5 misschien iets speciaals in gedachten?

Wij hopen in ieder geval van wel, want de voorgangers staan stuk voor stuk bekend als middelmatige camera’s. Google zelf lijkt in ieder geval erg geïnteresseerd in mobiele fotografie, kijk bijvoorbeeld naar producten als Google Glass of de Galaxy Nexus, die erg snel foto’s achter elkaar kan maken in de zogeheten burst modus, maar helaas bleef de kwaliteit vaak ver achter.

Vandaag is er mogelijk bewijs gevonden dat Google met de Nexus 5 van plan is om ook dit probleem te verhelpen. Onze collega’s van AndroidWorld hebben namelijk een kijkje genomen in de gelekte logbestanden van de Nexus 5 en hierin is een modelnummer gevonden dat verwijst naar een 8-megapixel sensor, die ook wordt gebruikt voor de onlangs aangekondigde MEMS camera van DigitalOptics.

Tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona toonde DigitalOptics ons als hoe de MEMS ceamera werkt. Naast de mogelijkheid om extreem snel te focussen en snel foto’s achter elkaar te schieten, is de camera ook in staat om 7 afbeeldingen te combineren met elk zijn eigen focuspunt. Door middel van speciale software (beschikbaar in Android 4.4 KitKat?) is het mogelijk om na het schieten van een foto de focus in de scene te verplaatsen, net zoals het geval is met de Lytro camera. We kunnen er natuurlijk naast zitten, maar de Nexus 5 zal hierdoor alleen nog maar meer indruk weten te maken.

Er hangt helaas echter ook een nadeel aan, want volgens de laatste geruchten beschikt de Nexus 5 niet over optische stabilisatie en is de grootte van de sensor te vergelijken met die van de iPhone 5, wat in de praktijk betekent dat de kwaliteit van de foto’s niet zal zijn te vergelijken met die van de Lumia 1020 of de iPhone 5S.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*