Nexus 5 service-handleiding lekt online, bevestigt specificaties

Archief

De website AndroidPolice heeft zijn hand weten te leggen op een service handleiding van de Google Nexus 5 (LG-8210), die in samenwerking met LG is ontwikkeld. In de handleiding zijn een groot aantal details te vinden over de volgende Nexus smartphone. Er is in de handleiding technische informatie te zien zoals stroomschema’s, diagrammen, maar ook foto’s van de Nexus 5. Zo zien we in het documenten lijntekeningen van de Nexus 5 en foto’s van hoe het toestel kan worden gedemonteerd.

Nexus 5 specificaties

Het document geeft verder het merendeels van de specificaties vrij, hoewel deze in lijn liggen met eerdere lekken en geruchten. De Nexus 5 beschikt namelijk over een 4,95-inch scherm van het IPS/TFT-type met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, waarbij een aantal pixels altijd in gebruik zal zijn door de on-screen navigatie knoppen van Android. Onder het scherm vinden we Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) met vier Kraait 400 cores geklokt op 2,3GHz en een Adreno 330-GPU. Er is in totaal 32GB aan opslag beschikbaar en 2GB aan RAM werkgeheugen. Naar alle waarschijnlijkheid zal er overigens ook een 16GB variant worden uitgebracht.

Nexus 5

Op de achterkant is er gebruik gemaakt van een 8-megapixel OIS camera zonder mems-technologie, maar wel met een 1/3,2″-beeldsensor en optische beeldstabilisatie. De camera aan de voorzijde is een 1,3-megapixel camera. Achter de camera ligt een accu met een capaciteit van 2300mAh. Verder zijn de gebruikelijke sensoren aanwezig, waaronder een accelerometer, gyroscoop, kompas, lichtsensor en druksensor. De Nexus 5 ondersteunt verder UMTS/GSM/CDMA/LTE, Bluetooth 4.0, NFC, Qi voor draadloos opladen, Wi-Fi a/b/g/n/ac en ook heeft de smartphone een Micro-SIM slot.

De Nexus 5 weegt 140 gram en zal bij de lancering draaien op het nieuwe Android 4.4 KitKat. Het wachten kan nu gaan beginnen op de officiële lancering van de volgende Nexus smartphone, mogelijk zal het toestel eind deze maand tegelijkertijd met Android 4.4 worden gelanceerd. Tijdens dit evenement zou Google naast een nieuwe smartphone ook van plan zijn om een nieuwe Nexus 10 aan te kondigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*