Nexus 5 opnieuw zichtbaar in gelekte screenshots

Archief

De Nexus 5 zal het volgende apparaat worden uit de populaire en goedkope Google smartphone lijn, veel is er in de afgelopen tijd al uitgelekt, maar tot op heden is er nog niks officieel bevestigd, hoewel dit waarschijnlijk niet lang meer zal gaan duren.

Vandaag gaan we in ieder geval nog even verder met de lekken, want er zijn opnieuw een aantal screenshots verschenen die de systeem informatie tonen van de Nexus 5. De screenshots bevestigen nogmaals de specificaties van het apparaat, zoals het 1080p scherm en de gebruikte processor.

De Italiaanse website TuttoAndroid.it zegt zijn hand weten te leggen op een aantal screenshots die rechtstreeks afkomstig zijn van de Nexus 5 draaiend op Android 4.4 KitKat. Hierdoor weten we in ieder geval dat de volgende Nexus smartphone zal werken met on-screen knoppen, aangezien de effectieve resolutie 1776 x 1080 pixels is, en niet de traditionele resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Het nieuwe 5-inch model kan in ieder geval zonder problemen de specificatie strijd aan met de huidige high-end modellen van LG, Samsung en Sony. Onder het scherm vinden we namelijk de Snapdragon 800-soc van Qualcomm met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3GHz en een Adreno 330-gpu. Omdat de Nexus 5 draait op Android 4.4 KitKat is OpenGL ES 3.0 ondersteuning ook aanwezig.

Daarnaast is de Nexus 5 uitgerust met 2GB aan RAM werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte voor content, waarbij slechts 12GB beschikbaar. Google zal echter naar verluidt ook komen met een 32GB variant met een grotere 3000mAh accu, terwijl het 16GB model het moet doen met 2300mAh accu. Verder maken de gelekte screenshots duidelijk dat er een 8-megapixel camera op de achterkant te vinden is met een LED-flitser en auto-focus.

Helaas zien we nog geen screenshots van Android 4.4 KitKat zoals we die zagen in een recent lek van een Nexus 4 met KitKat.

De Nexus 5 die in samenwerking met LG wordt gemaakt zal ergens tegen het einde van oktober door Google worden aangekondigd en direct zijn te verkrijgen in de ‘grotere’ landen, wanneer het toestel in Nederland op de markt komt is op dit moment nog onduidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*