Nexus 5 vs LG G2: Wat is de beste keuze?

Archief

Google kondigde afgelopen week eindelijk de door LG ontwikkelde Nexus 5 smartphone aan en de prijs en de hardware zal het voor veel consumenten een erg interessante smartphone maken. LG heeft de Nexus 5 volgestopt met geweldige hardware, waardoor het een koopje is voor 399 euro voor de 16GB-versie en 449 euro voor de 32GB-versie.

De Nexus 5 lijkt in veel aspecten op de LG G2, LG’s eigen high-end Android smartphone. De grote vraag is echter welke van de twee het beste is? Heeft de LG G2 een voorsprong dankzij LG’s eigen Android interface of blijft de stock ervaring van Android de betere? In deze vergelijking proberen we een aantal vragen te beantwoorden.

phpa1la1q

Scherm

De schermen van de twee zijn opvallend vergelijkbaar. De LG G2 heeft een iets groter 5,2-inch scherm, terwijl de Nexus 5 het moet dan met een 4,95-inch scherm. Beide producten maken gebruik van LG’s True HD IPS+ scherm technologie met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, en ook worden ze bescherm door het Gorilla Glass van Corning. Echter beschikt de Nexus 5 over het nieuwe Gorilla Glass 3, terwijl de LG G2 het moet doen met Gorilla Glass 2.

Grootte

Zowel de Nexus 5 als de LG G2 liggen erg comfortabel in de hand. De G2 is net zoals het scherm een fractie groter, hoewel de verschillen klein zijn. Het toestel meet 138,5 x 70,9 x 8,9mm, de Nexus 5 meet 137,9 x 69,2 x 8,6mm. Dit betekent dat de Nexus 5 ook een stukje slanker is. Qua gewicht doet de Nexus 5 het met 130 gram iets beter dan de LG G2 met 143 gram.

Processor

Op dit vlak verschillende beide niet van elkaar. Onder de motorkap vinden we een quad-core Snapdragon 800-soc van Qualcomm met vier Krait 400 cores geklokt op 2,3GHz en een Adreno 330-gpu voor de grafische taken. Beide producten beschikken verder over 2GB aan RAM, waardoor ze vrijwel identiek aan elkaar presteren, hoewel de stock versie van Android qua prestaties vaak wat beter uit de test komt.

Camera

Waar de twee op andere vlakken elkaar weinig doen is de LG G2 op het vlak van de camera wel een stuk beter. LG heeft voor zijn eigen smartphone een 13-megapixel camera gebruikt met optische beeldstabilisatie, waardoor video’s er een stuk stabieler uitzien, zelfs in vergelijking met de concurrentie. De Nexus 5 moet het doen met een 8-megapixel camera ook met optische beeld stabilisatie. Foto’s op de Nexus 5 lijken er echter wat slechter uit te zien in vergelijking met de LG G2.

Op de voorkant is de camera ook anders. De LG G2 heeft een 2,1-megapixel front-facing camera, terwijl er een 1,3-megapixel camera is te vinden op de Nexus 5.

Accu

Beide producten draaien op dezelfde processor, maar toch heeft de LG G2 een grotere accu. Het toestel van LG heeft een 3000mAh accu, terwijl de Nexus 5 een 2300mAh accu heeft. Dit kan een groot verschil maken voor degene die ook zijn naar een toestel die het een langere periode zonder opladen kan uithouden.

Opslag

De Nexus 5 is een 16GB en 32GB-versie te verkrijgen. Helaas is het niet mogelijk om het geheugen te vergroten met een microSD kaart. De LG G2 komt in dezelfde configuraties, maar beschikt wel over microSD ondersteuning, waardoor je het geheugen met 64GB kan uitbreiden.

Conclusie

We hebben gekeken naar de belangrijke functies van de Nexus 5 en de LG G2, maar op het software vlak is er ook een verschil. De Nexus 5 draait op het nieuwe Android 4.4 KitKat en heeft volume knoppen aan de zijkant, de LG G2 heeft deze aan de achterzijde en draait nog op Android 4.2 Jelly Bean met LG’s eigen schil. Dit kan voor velen een groot verschil maken, en gezien het verleden van LG kan het met de G2 nog wel even duren totdat er een software-update wordt uitgebracht.

De prijs is ook in het voordeel van de Nexus 5. In Nederland is de Nexus 5 te koop voor 399 euro voor het 16GB model of 449 euro voor de 32GB-versie. Daarnaast is de Nexus 5 met abonnement al gratis te verkrijgen bij een Tele2 abonnement van slechts 26 euro in de maand. De G2 daartegen kost op moment van schrijven nog €529,95, terwijl de specificaties afgezien van de camera amper verschillen.

4 Reacties

  1. De nexus 5 heeft een erg matige batterij. De LG G2 heeft een van de beste batterijen die momenteel verkrijgbaar is. Verder heeft de Nexus 5 een camera die niet echt goed werkt. Misschien dat dat met een software update nog verbeterd wordt. Het is maar wat je belangrijk vindt.

    Reageer
  2. Er staat in dit artikel dat de 32gb versie 449 euro moet kosten.
    In welke winkel is dit?
    Ik heb in de nederlandse internet-winkels tot nu toe alleen nog maar de 16gb versie gezien.

    Reageer
  3. Verbetering

    lg g2: geen sd kaart en enkel 16gb versie tot eind november de 32gb versie uitgebracht wordt.

    Reageer
  4. Jammer dat de G2 geen nexus is…..die dunne randen en sd kaart ondersteuning zijn toch echt de pluspunten

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*