Nexus 5: Hoe unlock ik de bootloader?

Archief

De Nexus 5 is een supersnelle smartphone, maar hoe maak je een toestel nog sneller of beter? Juist door jezelf root toegang te verschaffen tot het systeem, maar voordat je de Nexus 5 kan rooten zal je eerst de bootloader moeten unlocken. Bij het unlocken van de bootloader wordt het toestel weer herstelt naar fabrieksinstellingen, echter hoef je deze procedure slechts eenmalig uit te voeren. Na het unlocken van de Nexus 5 kun je toestel rooten en een custom recovery installeren, waarmee je later weer geoptimaliseerde custom firmwares kan installeren.

Als je interesse hebt om deze dingen uit te voeren op je Nexus 5 dan is dit de eerste stap die je zal moeten ondernemen. Echter moet je wel weten dat het unlocken van je bootloader kan resulteren in het verlies van garantie, dat zegt in ieder geval het bootloader ontgrendel scherm. Je kan overigens de bootloader weer vergrendelen als je de Nexus 5 moet opsturen voor garantie.

[alert style=”danger”]Bij het unlocken van de bootloader gaat alle data verloren, maak dus eerst een back-up van je gegevens. Hoewel de bootloader weer kan worden vergrendeld kunnen wij niet beloven dat de garantie voorwaarden in tact blijven.[/alert]

Voordat we beginnen met de handleiding zal je eerst de Android SDK moeten instellen op je computer zodat je adb en fastboot commando’s kan gebruiken. Hoewel er een groot aantal tutorials op het web zijn te vinden, is onze oplossing het makkelijkst. Download de Android SDK, pak de bestanden uit, open de platform-tools map, in deze map zijn adb en fastboot te vinden en open vanuit Command Prompt door de shift knop in te houden gevolgd door een rechtermuisknop -> opdrachtvenster hier openen.

Nexus 5 Bootloader ontgrendelen

  1. Laten we beginnen met het activeren van het Ontwikkelaars menu door vijf of zes keer op het buildnummer te klikken in het instellingen -> over deze telefoon menu.
  2. Klik op de terug knop en selecteer Ontwikkelaars opties en vink USB ontwikkeling aan.
  3. Verbind de Nexus 5 met je computer. Vergeet niet om USB ontwikkeling toegang in te schakelen door een vinkje te plaatsen.
  4. Nu de Nexus 5 is verbonden met je computer voer je in het opdrachtvenster het volgende commando in: adb reboot bootlader
  5. Wacht tot het scherm van de bootloader verschijnt (Android poppetje met START) en voer het volgende commando in: fastboot oem unlock
    DSC02153
  6. Nu zal er een bevestigingspagina worden getoond op het scherm. Druk de volume omhoog in om Yes te selecteren gevolgd door de aan/uit knop om de keuze te bevestigen. Deze stap zal alle data verwijderen en de bootloader ontgrendelen dit gehele proces duurt niet langer dan een minuut of twee.
    DSC02154
  7. Je hebt nu een Nexus 5 met een unlocked bootloader en je kan nu root, ROM’s en andere handigheden op je telefoon installeren.
    DSC02156
  8. Druk de aan/uit knop in om je telefoon opnieuw op te starten. Tijdens de reboot worden de fabrieksinstellingen weer hersteld.
  9. Na het herstellen zal je tijdens het opstarten nu het logo zien dat aangeeft dat de bootloader is ontgrendeld.

Via: Droid-life

Nog niet in het bezit van een Nexus 5? Bekijk hier de beste Nexus 5 abonnementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*