Android 4.4 KitKat vandaag beschikbaar voor Nexus 7 en Nexus 10

Archief

De Google Nexus 5 was tot vandaag het enige Nexus product dat draaide op Android 4.4 KitKat, maar vandaag wordt de update ook uitgerold naar een aantal andere Nexus-toestellen, waaronder de Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) en de Nexus 10.

Android 4.4 komt overigens eerst alleen naar de Wi-Fi versies van de in 2012 & 2013 uitgebrachte Nexus 7 en Nexus 10, de modellen met 3G of 4G ondersteuning zullen nog iets langer moeten wachten. Dit houdt ook in dat Nexus 4 gebruikers vandaag de update nog niet ontvangen.

Google kondigde de uitrol van Android 4.4 KitKat aan de officiële Google+ pagina en Twitter account. Mocht je niet langer kunnen wachten dan zou je ook altijd nog kunnen uitwijken naar een onofficiële Android 4.4 KitKat firmware die al voor een groot aantal toestellen beschikbaar zijn, waaronder één voor de Nexus 4, Nexus 7 (Wi-Fi) en zelfs de Galaxy Nexus van Samsung. Echter is het voor degene die de update vandaag mogen verwachten waarschijnlijk beter om de officiële update te installeren, zodat je in de toekomst geen rare trucs hoeft uit te halen om weer te updaten.

Nexus 5 & Android 4.4 KitKat

In vergelijking met de lancering van eerdere Android updates ziet alles er niet identiek uit, want de KitKat upgrade bevat namelijk niet de Google Experience Launcher dat een exclusieve feature is van de Nexus 5. Een gebruiker die de update al heeft mogen ontvangen bevestigde dat er geen grote visuele verandering heeft plaats gevonden zoals met de Nexus 5. Geen transparante menu’s, statusbalk of app drawer. Daarnaast kun je door te swypen naar links ook niet Google Now opstarten.

Android 4.4 KitKat brengt onder de motorkap wel de nodig verbeteringen, waardoor deze versie van Android ook beter zou moeten kunnen draaien op smartphones en tablet met 512MB aan werkgeheugen, iets wat eerder niet het geval was. In de toekomst zullen we daarom ook goedkope smartphones zien die draaien op het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*