Nexus 5 werkt nu ook met Samsung Gear Fit

Archief

De recentelijk uitgebracht Samsung Gear Fit is een interessant product, maar waar we minder enthousiast over zijn is dat de fitness wearable slechts met een klein aantal Samsung apparaten werkt. Het goede nieuws is dat dit niks met de hardware heeft te maken, want verschillende ontwikkelaars hebben het mogelijk gemaakt om de Samsung Gear Fit ook te gebruiken in combinatie met de HTC One M8 en de Nexus 5.

samsung-galaxy-gear-fit-htc-one-m8-820x420

In onze ogen is de Gear Fit een zeer interessant apparaat met een fors prijskaartje, vooral wanneer je ziet met hoeveel producten de wearable daadwerkelijk werkt. Maar net als met de Galaxy Gear is het ook mogelijk om de Gear Fit een verbinding op te laten zetten met de Nexus 5. Dit proces is kinderlijk eenvoudig, want het enige wat je hoeft te doen is de twee Gear APK’s op je Nexus 5 te installeren.

Plaats de Gear Manager en Gear Fitness APK op je Nexus 5 en installeer ze via een file explorer. Het paren verloopt via Bluetooth en het instellen van de Gear Fit werkt eigenlijk precies hetzelfde als op de Samsung apparaten, waaronder het instellen van notificaties voor verschillende apps. Het merendeel van de functies werken zonder problemen, zoals het veranderen van de achtergrond en de Find My Phone optie, maar helaas werken er ook een paar niet.

De functies die te maken hebben met het inloggen op je Samsung account, inclusief S Health functies, werken helaas niet in combinatie met de Nexus 5. Het gaat vooral om functies die gebruik maken van API’s die alleen te vinden zijn op de Samsung smartphones, want qua hardware is er geen enkele reden te bedenken waarom het niet zou kunnen werken.

Momenteel is de lijst van ondersteunde smartphones die werken met de Gear Fit nog vrij klein. De methode is getest op de Nexus 5, HTC One M8 en de Sony Xperia Z1 Compact werkt ook met de Gear Fit. In theorie zou de Gear Fit op elk apparaat met Android 4.3 Jelly Bean of hoger moeten werken, maar dit kan soms verschillen. Laten we in ieder geval hopen dat Samsung in de toekomst met zijn Gear producten ook andere merken gaat ondersteunen, want de Gear Fit is een indrukwekkend product om te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*