Microsoft wil Dell met miljarden investering helpen bij vertrek beurs

Microsoft

Schermafbeelding 2013-01-22 om 19.52.49Vorige week verscheen er al informatie dat Dell momenteel zou overwegen om van de beurs af te gaan, vandaag meldt CNBC dat Microsoft van plan is om het bedrijf te helpen bij de overgang. Voor de beslissing om van de beurs af te gaan is een hoop geld benodigd, en verschillende bronnen hebben te kennen gegeven dat Microsoft overweegt om een bedrag van 1 tot 3 miljard dollar over te maken om Dell te helpen bij het proces.

Microsoft zou op dit moment in gesprek zijn met investeringsmaatschappij Silver Lake en Dell Ceo Michael Dell. Natuurlijk is de investering niks meer dan een lening die zal worden omgezet naar eigen vermogen als de schuld niet op tijd is terugbetaald, een andere mogelijk is dat de investering op een bepaald moment wordt omgezet naar aandelen.

Hoewel het natuurlijk gaat om een hoop geld, is het ook niet zo dat het aanbod als een complete verassing komt. In het verleden heeft het bedrijf uit Redmond natuurlijk al in een hoop grote bedrijven geïnvesteerd  waaronder Apple, Facebook en Barnes & Noble. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat wanneer het goed gaat met Dell het ook beter gaat met Microsoft, gezien het feit dat de computer fabrikant voor een groot deel afhankelijk is van het Windows besturingssysteem.

De vraag is hoe andere fabrikanten zoals HP, Acer, ASUS en de andere Windows fabrikanten gaan reageren op de samenwerking tussen Dell en Microsoft. Het is echter nog niet zover want de onderhandelingen zouden momenteel nog steeds plaats vinden, en een definitieve beslissing zou nog niet zijn genomen. Dat er wat moet gebeuren bij Dell is in ieder geval duidelijk, in het afgelopen jaar verloor het bedrijf maar liefst een derde van haar waarde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*