Call of Duty meest gespeelde Xbox Live game in 2012

Microsoft

xbox-360notextEr zijn natuurlijk een hoop gamers op deze wereld, en hoewel iedereen natuurlijk een eigen voorkeur heeft is de lijst met meest gespeelde Xbox Live games voor 2012 niet een enorme verassing. De lijst met de 20 meest gespeeld Xbox Live titels van het afgelopen werd vandaag gepubliceerd door Microsoft’s Major Nelson, en het is niet verwonderlijk dat de lijst opnieuw wordt aangevoerd door een Call of Duty game.

Op plek 1 is namelijk Call of Duty: Black Ops II te vinden, de in 2012 uitgebrachte game wordt gevolgd door Modern Warfare op plek 2, en Halo 4 heeft de derde plek overgenomen. Het is daarom des te knapper dat Minecraft: Xbox 360 Edition de vierde plek in handen heeft, want het is pas de tweede keer dat een Xbox Live Arcade game de top 5 is binnen gedrongen; vorig jaar eindigde Minecraft namelijk als derde.

De eerste Call of Duty: Black Ops game uit 2010 is nog steeds te vinden op de vijfde plek, en het lijkt erop dat alleen Halo en Minecraft enigszins kunnen concurreren met de Call of Duty series op de Xbox. Op het gebied van sportgames blijft Electronic Arts met Fifa 12 en Fifa 13 onverslaanbaar. Een andere game die opviel op de lijst was Far Cry 3, want hoewel de game pas op 4 december werd uitgebracht heeft het toch nog de 18e plek op de lijst kunnen veroveren.

  1. Call of Duty: Black Ops II
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3
  3. Halo 4
  4. Minecraft: Xbox 360 Edition
  5. Call of Duty: Black Ops
  6. Fifa 13
  7. Fifa 12
  8. Battlefield 3
  9. Halo: Reach
  10. Call of Duty: Modern Warfare 2
  11. Borderlands 2
  12. Assassin’s Creed III
  13. Skyrim
  14. Madden NFL 13
  15. Gears of War 3
  16. NBA 2K13
  17. NBA 2K12
  18. Far Cry 3
  19. Grand Theft Auto IV
  20. Forza Motorsport 4

Op het blog van Major Nelson zijn verder ook nog de hitlijsten te zien van Xbox Live Arcade, Xbox Live Indie en Windows Live. Het is dan ook geen verassing dat Minecraft de eerste plek in heeft genomen op de Xbox Live Arcade lijst, en CastleMiner Z nam de eerste plaats in op de Xbox Live Indie lijst. Dat Grand Theft Auto nog steeds populair is blijkt maar weer uit het feit dat het de meest gespeelde Windows Live game is, en toppers zoals Dark Souls: Prepare to Die Edition en Batman: Arkham City achter zich laat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*