Video toont Sony Xperia Z2 functies, uiterlijk en hardware

Nieuws

De Sony Xperia Z2 is terug in een nieuwe video, dit keer zien we het toestel in een 12 minuten durende video waarin een groot aantal nieuwe functies zijn te zien die door Sony zijn toegevoegd aan Android 4.4.2 KitKat. Voor de start van de demo wordt er eerst een overzicht gegeven van de hardware specificaties.

Sony lijkt zich met de update voornamelijk te richten op de camera app. Het ziet er tot op heden naar uit dat de Xperia Z2 dezelfde 20,7-megapixel camera gaat gebruiken als de Xperia Z1 en de in januari uitgebrachte Xperia Z1 Compact, maar met de komst van Android 4.4 KitKat zal het ook mogelijk worden om video’s in 4K te schieten. Verder is er een timeshift functie aanwezig, kunnen er documenten worden gescand naar JPG/PDF en kunnen bewegende objecten in een video worden gedupliceerd.

Niet alleen zijn er nieuwe functies te vinden in de update, want ook heeft de interface een grafische wijziging ondergaan. Er is nu ook een simpel startscherm die gebruik maakt van een groot lettertype en grote iconen, zodat alles duidelijk blijft en je nog altijd de basisfuncties kan gebruiken.

Daarnaast heeft Sony een aantal gestures ontwikkeld, waaronder het tappen op het scherm om te ontgrendelen, opnemen of weigeren van een telefoongesprek door je telefoon naar je oor te tillen of weigeren door je telefoon te schudden. Het nieuwe scherm van de Sony Xperia Z2 zal ook kunnen worden bediend  door vingers die in een handschoen zitten.

Bekijk de video snel om een indruk te krijgen wat je in maart bij de lancering allemaal kan verwachten, want afgezien van de hardware lijkt Sony op het software vlak ook druk bezig te zijn met een inhaalslag.

Volgens de laatste geruchten is de Sony Sirius de opvolger van de Xperia Z1 en zal het toestel waarschijnlijk door het leven gaan als de Xperia Z2, hoewel dit nog steeds niet geheel vast staat. Tijdens  het Mobile World Congress (24-27 februari) zullen we alles met zekerheid kunnen zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*