Sony Xperia Z2 lancering verplaats van april naar mei

Nieuws

xperia-z2-hero-whiteWaar Sony eerder nog liet weten dat de geplande lancering van de Sony Xperia Z2 gewoon begin april van start zou gaan, lijkt het er nu toch op dat de lancering is verplaatst naar mei. Er zou een probleem zijn geweest bij de productie van componenten van een derde partij, aldus de website van de Britse provider Unlocked Mobiles.

De website zegt informatie te hebben ontvangen van Sony dat de Sony Xperia Z2 nu vanaf 1 mei leverbaar zal zijn, in plaats van de oorspronkelijke lancering op 7 april. Deze vertraging zal ervoor zorgen dat we nog een maandje moeten wachten, en dat is dan ook de reden dat de smartphone niet meer te bestellen is bij elke provider, zo hebben T-Mobile en Vodafone de smartphone al verwijderd van de site.

In een persverklaring bevestigde Sony de vertraging, echter liet men wel weten dat de pre-orders nog wel in april zullen worden uitgeleverd. “De Sony Xperia Z2 zal in mei beschikbaar zijn in Nederland, maar iedereen met een pre-order mag de smartphone nog in de maand april verwachten. Wij doen er momenteel alles aan om de voorraad nog in april te vergroten, maar helaas verwachten we niet te kunnen voldoen aan de hoge vraag van onze verkoopkanalen.”

De Sony Xperia Z2 werd tijdens het Mobile World Congress in februari aangekondigd. Het is de opvolger van de Xperia Z1 met een groter 5,2-inch 1080p scherm, een snellere 2,3GHz quad-core Snapdragon 801 processor van Qualcomm in een 8,2mm dikke behuizing. Daarnaast is er nu ook nog eens 3GB aan RAM beschikbaar en is de GPU bijna 30% sneller geworden.

Net zoals met alle high-end Xperia smartphones is de behuizing IP58 gecertificeerd, waardoor het water- en stofbestending is. Op de achterkant vinden we een 20,7-megapixel camera met de mogelijkheid om 4K video’s te schieten. Verder is er 4G ondersteuning aanwezig, beschikt de smartphone over een 3200mAh en draait het op Android 4.4 KitKat met Sony’s eigen interface.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*