Sony Xperia Z2 Kopen: Vijf redenen waarom

Nieuws

0_Xperia_Z2_Black_Front_Colorrange-640x640De Sony Xperia Z2 is de nieuwste high-end smartphone van het Japanse bedrijf, maar wat maakt deze telefoon nou zo speciaal? Wij zetten voor jou de vijf beste functies op een rij, waarom jij de Sony Xperia Z2 in huis moet halen.

Scherm
Het scherm van de Sony Xperia Z2 is 5,2-inch groter, waardoor het een fractie groter is dan zijn voorganger, de Sony Xperia Z1. De resolutie is onveranderd gebleven met 1920 x 1080 pixels, resulterend in een pixeldichtheid van 424 pixels per inch. Toch is het scherm aanzienlijk beter dankzij de gebruikte IPS technologie, waar de Xperia Z & Z1 beide waren uitgerust met een TFT scherm. Het resultaat is betere kijkhoeken, hoger contrast, hogere helderheid en in zijn algemeenheid een veel mooier plaatje. Daarnaast moet het Gorilla Glass 3 ervoor zorgen dat het glas minder snel barst en krast bij een ongelukje.

Camera
Hou je van foto’s maken dan is de Sony Xperia Z2 de smartphone van jou. Het toestel beschikt namelijk over een indrukwekkende 20-megapixel camera met een Exmor RS camera sensor. Voor het maken van selfies of videobellen is er een 2,2-megapixel camera aanwezig op de voorkant. Hoewel dit dezelfde sensor is als op de Xperia Z1 is het met de Sony Xperia Z2 ook mogelijk om video’s op te nemen in 4K. Je moet er overigens wel rekening mee houden dat je het geheugen uit gaat breiden met een microSD kaart, want de 4K video’s zorgen ervoor dat de 16GB aan standaard opslagruimte snel kan vol komen te zitten.

Water- en stofbestendig
Een andere sterke eigen van de Sony Xperia Z2 is het feit dat de behuizing waterbestendig is. De smartphone zal zonder problemen 1,5m onder water kunnen worden gebruikt gedurende 30 minuten, zonder schadelijke gevolgen.

Processor
Onder het 5,2-inch IPS scherm vinden we de nieuwe 2,3GHz Qualcomm Snapdragon 801 processor met Adreno 330 GPU. Het gaat hier om een snellere variant van de Snapdragon 800, maar in de Sony Xperia Z2 vinden we nu ook 3GB aan werkgeheugen, waardoor je een ongekend aantal apps tegelijkertijd kan draaien, zonder dat de Sony Xperia Z2 traag begint aan te voelen. Een nieuwe beeldprocessor brengt ook een aantal nieuwe mogelijkheden voor de camera zoals het achteraf scherpstellen of het opnemen van video’s in de 4K/UltraHD resolutie.

PlayStation
Voor de gamers onder ons is er ook goed nieuws, want de Sony Xperia Z2 werkt in combinatie met de DualShocker 3 controller van de PlayStation 3. Op dit moment werkt de PlayStation 4 controller nog niet met de smartphone, hoewel we verwachten dat deze optie door middel van een update later nog zal worden toegevoegd. Dit betekent dat jij je oude PlayStation games opnieuw kan spelen op je smartphone, maar dan wel met een echte controller in plaats van de lastig te bedienen virtuele knoppen.

Een Sony Xperia Z2 abonnement is hier af te sluiten of schaf de smartphone los aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*