Zo verbeter je de prestaties van Chrome voor Android

Archief

Chrome-logo-2011-03-16De Chrome browser van Google is standaard al te vinden op je Android smartphone of tablet en het is dan ook niet voor niets dat de mobiele versie inmiddels meer dan 400 miljoen gebruikers telt. Maar ondanks de nieuwste hardware, software en rappe updates wil het toch nog geregeld voorkomen dat Chrome traag is op zelfs de high-end toestellen. Vandaag gaan we door middel van wat kleine aanpassingen de prestaties van de Chrome browser voor Android verbeteren.

Prestaties Chrome verbeteren

Chrome gebruikers met een high-end smartphone met 2GB of 3GB aan werkgeheugen kunnen namelijk de browser een stuk soepeleren maken door meer werkgeheugen toe te wijzen. Het uitvoeren van deze stappen is kinderlijk eenvoudig en vereist alleen dat je een webadres invoert op je smartphone of tablet.

  1. Open de Chrome browser op je Android smartphone of tablet en voer de onderstaande tekst in of open de link om hier te klikken.
  2. chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area
  3. Er zal nu een scherm met een aantal selecties verschijnen op je Android smartphone of tablet.
  4. Standaard is er 128MB toegewezen, maar als je over genoeg geheugen beschikt raden we je aan om te kiezen van 256MB of 512MB werkgeheugen.
  5. Dit hangt echter af van de hoeveelheid geheugen waarover je standaard beschikt.
  6. Klik nu op knop om Chrome opnieuw te starten en je zal het verschil tijdens het scrollen en navigeren onmiddellijk opmerken.

Het enige nadeel van de bovenstaande methode is dat webpagina’s en Chrome meer werkgeheugen in beslag nemen en dat dit dus niet langer beschikbaar is voor apps die bijvoorbeeld nog op de achtergrond draaien. Om te controleren of je prestaties daadwerkelijk beter zijn geworden kun je een via deze link een frames-per-seconde teller in de browser tonen, zodat je precies kan zien of de browser nu meer frames per seconde weet te generen en daardoor ook soepeler werkt.

Ben je in het bezit van een budget smartphone met slechts 512MB werkgeheugen? Dan is het verstandig om niet de instellingen van Chrome aan te gaan passen om te voorkomen dat Android zonder werkgeheugen komt te zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*