NPO voegt Chromecast ondersteuning toe aan Android-app

Updates

NPO Het had waarschijnlijk al eerder moeten gebeuren, maar de NPO heeft vandaag dan eindelijk zijn app voorzien van ondersteuning voor de Google Chromecast. De slechts 35 euro kostende Chromecast is de ideale mediaspeler voor mensen die eenvoudig content willen streamen van PC, smartphone of tablet naar televisie. De dongle moet worden geplaatst in een HDMI poort van de televisie, waarna je met Chromecast geoptimaliseerde apps content kan ‘casten’ naar het grote scherm.

NPO-app Chromecast ondersteuning

Eind 2013 maakt de Publieke Omroep al bekend dat het de in toekomst mogelijk zou worden om gemiste afleveringen op je tv afspelen in combinatie met de Chromecast. Om gebruik te maken van de Chromecast functionaliteit moet je in het bezit zijn van de NPO-app (minimaal versie 2.0) voor Android. Daarbij moeten we wel opmerken dat de ondersteuning alleen werkt met smartphones of tablets die draaien op Android 4.x of nieuwer.

Wanneer de iOS versie gebruik kan maken van de Chromecast-dongle is en blijft nog onduidelijk. De versie die momenteel in de App Store is te vinden dateert van 3 november en werkt (nog) niet met de dongle. De verwachting is overigens wel dat de update in de nabije toekomst verschijnt voor de iPhone en iPad.

Naast de NPO-app is het sinds geruime tijd ook mogelijk om content van YouTube en Netflixnaar je televisie te casten , en zal er in de toekomst een update voor NLziet verschijnen, waardoor je toegang krijgt tot alle content van de grote Nederlandse zenders.

Nog niet in het bezit van een Chromecast? Bestel er dan snel 1 voor slechts €37,99 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*