Moto G (2013) ontvangt binnenkort Android 5.0 update

Motorola

moto-g-android-5.0-updateMotorola begon vorige maand al met een zogeheten soaktest voor de eerste generatie Moto G (2013), maar sindsdien is het stil gebleven ondanks dat er weinig mis leek te zijn met de update. Het lijkt er gelukkig op dat het stilte is voor de storm, want een update voor de Motorola Update Service applicatie lijkt een duidelijk indicatie te zijn dat de Android 5.0 Lollipop update voor de Moto G niet ver weg is.

Android 5.0 voor Moto G (2013)

In de changelog van de update is namelijk te lezen dat Motorola deze update vereist voor een toekomstige upgrade naar Android 5.0 Lollipop. Helaas blijft het nog wel onduidelijk wanneer dit zal gebeuren, maar gezien de soaktest van oktober ligt het voor de hand dat de software al zo goed als klaar is. Motorola heeft inmiddels de Moto G (2014) al wel voorzien van de nieuwste Android versie.

Aan de hardware van de Motorola Moto G zal het in ieder geval niet liggen. Het toestel mag dan een jaar ouder zijn, echter is de hardware vrijwel identiek aan dat van de nieuwste Moto G. Beide modellen draaien namelijk op de quad-core Snapdragon 400-soc van Qualcomm met 1GB werkgeheugen. De grootste verschillen tussen de twee zijn het scherm (2013/4,5”/720p – 2014/5”/720p), de 8-megapixel camera in plaats van de 5-megapixel camera op het oudere model en ook is er nu standaard nu 16GB opslagruimte beschikbaar in plaats van 8GB.

Voor Motorola is er dan ook geen enkele reden te verzinnen waarom de update niet voor de oude Moto G kan worden uitgebracht. Op de toestellen van het bedrijf verwachten we een vrijwel stock versie van Android, mogelijk met enkele Motorola apps, echter zal de interface vrijwel onaangepast zijn. Dit betekent dat het toestel niet zal worden vertraagd door overbodige bloatware.

De grote vraag is alleen nog wanneer de Android 5.0 Lollipop verschijnt voor de in 2013 uitgebracht Motorola Moto G.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*