Mogelijke specificaties van Sony Xperia Z4 verschijnen online

Archief

SonyDe geruchten over de Sony Xperia Z4 lopen tot op heden behoorlijk uiteen, zo is er al gesproken over de toevoeging van een QHD scherm, maar zijn er ook bronnen die zeggen dat het Japanse bedrijf meer ziet in een kleinere upgrade. Niet alleen zou de resolutie van het scherm niet veranderen, maar mogelijk ook het formaat van het display.

Sony Xperia Z4

PhoneArena zegt vandaag van een Sony insider een screenshot te hebben ontvangen van een interne presentatie over de Xperia Z4. Hieruit zou blijken dat het gaat om een 5,2” 1080p scherm en dus niet om een 5,4” of 5,5” QHD Triluminos display, waarover eerdere geruchten spraken. Hoe serieus we de geruchten moeten nemen is nog maar de vraag, want in de presentatie was het woord “battery” verkeerd gespeld, hoewel dat voor interne documenten niks nieuws is, vooral als je dat Engels niet voor alle Sony werknemers de moedertaal is.

Een andere bron claimt dat Sony inderdaad voor de Xperia Z4 blijft vasthouden aan het 5,2” scherm van de Xperia Z2 en Xperia Z3 met vermoedelijk een 1080p resolutie. De echte verbeteringen moeten van de chipset komen, want onder de motorkap zou een 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm zijn te vinden, echter is het nog maar de vraag of deze chip op tijd klaar is. Als de Xperia Z4 tijdens CES 2015 in januari wordt aangekondigd, dan durven wij wel met zekerheid te stellen dat het gaat om de Snapdragon 805 chipset, aangezien de 810 pas later in de eerste helft van 2015 beschikbaar is, als Qualcomm dit al weet te halen.

De getoonde afbeeldingen zijn in ieder geval zeer twijfelachtig te noemen en kunnen in onze ogen het beste met een korreltje zout worden genomen. Dat wil overigens niet zeggen dat dit niet de specificaties zullen zijn van de Xperia Z4, maar het voorspellen van een processor en het scherm is iets wat velen zonder problemen kunnen. Opvallender is de onduidelijkheid van de foto’s op belangrijke punten, vaak een indicatie dat er iets moet worden verborgen wat niet in de haak is.

Onze verwachtingen? Wij gaan uit van een Sony Xperia Z4 met een 5,2” 1080p scherm, Snapdragon 805, 3GB werkgeheugen en mogelijk de nieuwe 21-megapixel Exmor IM230 camera. Zo zullen vermoedelijk veel van de high-end modellen er begin volgend jaar uit komen te zien, afgezien van de camera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*