‘Specificaties Sony Xperia Z4 Compact & Z4 Ultra gelekt’

Archief

De Sony Xperia Z3 & Xperia Z3 Compact zijn nog maar slechts enkele maanden beschikbaar, maar dat weerhoudt het Japanse bedrijf er niet van om al druk bezig te zijn met de ontwikkeling van zijn opvolgers, dat is tenminste als de geruchten op het internet tot op heden kloppen. Op zaterdag publiceerde AndroidOrigin namelijk de mogelijke specificaties van de Sony Xperia Z4 Compact en de Sony Xperia Z4 Ultra, die beide begin 2015 worden aangekondigd. Gezien het track record van deze site raden we je aan om alles met het gebruikelijk korreltje zout te nemen, maar we wilden jullie toch niet het nieuws onthouden zo kort voor het einde van het weekend.

Sony Xperia Z4 Compact

Het populairste toestel van de twee is zonder twijfel de Sony Xperia Z4 Compact, want dit redelijke compacte toestel beschikt net als zijn voorgangers over high-end hardware. Volgens de site krijgt de Xperia Z4 Compact in 2015 een 4,7-inch groot IPS-LCD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, aanzienlijk meer pixels dan het 720p scherm van het huidige model. De Z4 Compact zou bij de lancering draaien op de Snapdragon 810-soc van Qualcomm en beschikken over 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Op de voorzijde vinden we stero seapekers en een 5-megapixel camera, terwijl er op de achterkant opnieuw een 20,7-megapixel sensor zou zijn te vinden. De behuizing is mogelijk IP68 gecertificeerd en qua connecitiveit is er 4G (Cat.9/450Mbps), Bluetooth 4.1 en NFC ondersteuning aanwezig. Onduidelijk is nog wat de capaciteit is van de accu, maar de Sony Xperia Z4 Compact zou draadloos zijn op te laden.

xperia-z3-compact-1

Sony Xperia Z4

De Sony Xperia Z4 Ultra beschikt net als zijn voorganger over een gigantisch 6,4-inch scherm, maar met een hogere QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Net als de Z4 Compact is ook de Z4 Ultra uitgerust met een 64-bit Snapdragon 810-soc, Adreno 430-gpu en 3GB werkgeheugen. In de doos van de Xperia Z4 Ultra is daarnaast nu voor het eerst een eigen stylus te vinden.

Op de achterkant is er gekozen voor 16-megapixel camera en qua ontwerp zou de Xperia Z4 Ultra veel gelijkenissen kennen met de Xperia Z3. De capaciteit van de accu blijkt nog niet te zijn vastgesteld, maar moet ergens tussen de 3500 en 4000 mAh liggen.

Of de geruchten kloppen is nog maar zeer de vraag, want de Z4 Ultra was zeker geen verkoopsucces, en het ligt in onze ogen meer voor de hand dat het formaat van de telefoon meer richting dat van de Galaxy Note 4 of Nexus 6 gaat.

Daarnaast zeggen verschillende andere bronnen te weten dat de Xperia Z4, Xperia Z4 Compact en Xperia Z4 Ultra tijdens de Consumer Electronics Show op 5 januari 2015 worden aangekondigd. Dit betekent ook dat de Snapdragon 810 sowieso niet tot de mogelijkheden zal behoren, aangezien de chipset pas later in de eerste helft van 2015 beschikbaar is voor fabrikanten van smartphones en tablets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*