Untethered iOS 6 ‘Evad3rs’ jailbreak zal na iOS 6.1 worden uitgebracht

Apple

iOS-6-JailbreakIn de afgelopen weken is er een hevige discussie ontstaan over de toekomst van jailbreaks en de grote vraag is dan ook of de huidige dev-teams zullen blijven werken aan jailbreaks in de toekomst, terwijl Apple het hackers steeds moeilijker lijkt te maken door nieuwe veranderingen door te voeren in de beveiliging van iOS. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de jailbreak community weleens positiever is geweest, en dat er zonder een jailbreak voor iOS 6 en de nieuwere iOS-apparaten maar weinig nieuws is melden, maar gelukkig is er vandaag weer wat positiever nieuws te melden.

De belangrijkste personen uit de jailbreak scene waaronder Pod2g, PlanetBeing, MuscleNerd en Pimskeks hebben vandaag aangekondigd dat de nieuwe iOS 6 jailbreak de naam Evad3rs gaat dragen, en het lijkt erop dat de hackers alleen nog wachten op de release van iOS 6.1. Volgens onze eigen informatie zal deze nieuwe versie op zeer korte termijn verschijnen, aangezien de huidige vierde bèta van iOS 6.1 spoedig zal verlopen. Het zal daarnaast ook de eerste jailbreak betekenen voor de iPhone 5, iPad Mini en de vierde generatie iPad.

Pod2g en PlanetBeing hebben in de afgelopen dagen verschillende conversaties gehad op Twitter en IRC om de aanzienlijke vooruitgang te bespreken die de afgelopen paar dagen zou zijn geboekt. Eerder deze week werd het al bekend dat het duo twee nieuwe kwetsbaarheden heeft ontdekt voor de iOS 6 jailbreak maar dat de code nog niet kon worden uitgevoerd, en daardoor zou er ook nog geen publieke jailbreak kunnen worden uitgebracht. Dit probleem lijkt in ieder geval te zijn opgelost, want een tweet van Pod2g lijkt erop te duiden dat we alleen nog hoeven te wachten op de release van iOS 6.1. Het enige wat nog roet in het eten zou kunnen gooien; is dat Apple een aantal kwetsbaarheden heeft aangepakt in de nieuwe update.

Op dit moment is het nog niet geheel duidelijk wanneer de jailbreak zal verschijnen, maar alles lijkt er in ieder geval op te duiden dat er een untethered iOS 6 jailbreak klaar staat voor alle iOS-apparaten, en dat we alleen nog moeten wachten op de Gold Master van iOS 6.1. De gebruikers die nog in bezit zijn van een iPhone 3GS, iPhone 4 of iPod Touch 4G kunnen ook een tethered iOS 6 jailbreak uitvoeren met behulp van Sn0wbreeze of Redsn0w.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*