Cisco verkoopt Linksys aan concurrent Belkin

Archief

linksys-belkin-16x9Cisco heeft vandaag bekend gemaakt dat het Linksys merk zal worden verkocht aan concurrent Belkin. Hoewel het nog onduidelijk is hoeveel geld er is gemoeid bij de overname, is het wel duidelijk dat het een belangrijke stap is voor Belkin aangezien men in 1 klap een marktaandeel heeft van 30% in consumentensector. Het bedrijf heeft het jarenlang geprobeerd om met eigen netwerkproducten de markt te veroveren, maar het is eigenlijk altijd Linksys geweest die de markt bleef domineren.

Linksys werd al in 1988 gestart en in 2003 overgenomen door Cisco. Het laatst genoemde bedrijf wil zich nu echter volledig richting op de zakelijke markt, en het verkopen van Linksys lijkt bij deze strategie te horen. Het is nog onduidelijk hoe Belkin de Linksys naam gaat verwerken in hun huidige router line-up, maar men liet wel weten dat het bedrijf ondersteuning zal blijven bieden voor Linksys producten die gemaakt zijn door Cisco en ook zal de Linksys als merk blijven bestaan.

Na de overname van Linksys gaan Belkin en Cisco met elkaar om de tafel zitten om een strategisch plan op te zetten voor de distributie, marketing en ontwikkeling van producten die door Linksys worden gemaakt.

De overname van Linksys en de combinatie van de expertise van Belkin en Linksys zal ervoor gaan zorgen dat wij aan de eisen van de snel ontwikkelde technologieën kunnen voldoen. Wij kijken ernaar uit om de naam van het Linksys merk hoog te houden en we zullen daarom blijven investeren in de product portfolio. Samen zullen we krachtige, gemakkelijk om te gebruiken, en betrouwbare netwerk producten maken voor consumenten markt.

De verwachting is dat de deal in maart 2013 zal worden afgerond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*