Samsung kondigt water- en zandbestendige Galaxy Xcover 2 aan

Samsung

GALAXY-Xcover-2-Product-Image-6-334x500Vorige week wist SamMobile al te melden dat Samsung de opvolger van de Galaxy Xcover klaar had staan om te worden aangekondigd. Vandaag is dan eindelijk zover, want het bedrijf bevestigde officieel het bestaan van de Galaxy Xcover 2. Zoals je misschien al wel kan zien op de afbeelding is de Galaxy Xcover 2 speciaal bedoel voor avonturiers en mannen en vrouwen die ervan houden om buiten te zijn.

Volgens Samsung is het nieuwe apparaat dankzij de IP67 certificatie, zowel bestand tegen zand als water, en zou het toestel 30 minuten in een bak water kunnen liggen zonder enige schade. Er is zelfs een speciale hardware knop aan het toestel toegevoegd om onderwater foto’s te maken. Verder sluiten de randen zoals je verwacht volledig aan rond het scherm, maar het is nog wel mogelijk om de batterij vervangen dankzij een eenvoudige vergrendeling aan de achterkant.

De Galaxy Xcover 2 is uitgerust met een 4-inch WVGA 800 x 480 pixel scherm, wat waarschijnlijk niet de schoonheidsprijs zal winnen, maar het toestel moet dan ook vooral worden gezien als een apparaat dat tegen een stootje kan. Mocht je houden van wandelen dan heb je met de Xcover 2 ook de beschikking over GPS + GLONASS waardoor de satelliet nog 20% nauwkeuriger je positie kan bepalen zodat je niet verdwaald in één van de Nederlandse bossen, als dat al mogelijk is.

Op de achterkant van het toestel is een 5-megapixela camera te vinden en op de voorkant heeft Samsung gekozen voor een VGA camera. Het zal waarschijnlijk niet je spiegelreflex camera vervangen, maar de Xcover 2 heeft wel als voordeel dat het ook onder water foto’s kan maken. Verder heeft de telefoon een 1GHz dual-core processor, 1GB aan RAM, 4GB aan opslagcapaiteit met microSD ondersteuning, Bluetooth 4.0 en draait dit alles op Android 4.1 Jelly Bean met de TouchWiz skin van Samsung.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat het toestel gaat kosten, en wanneer het toestel naar Nederland komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*