Nokia laat Lumia gebruikers onbeperkt muziek streamen met Music+

Archief

nokia-music+Nokia lijkt de laatste tijd hard op weg naar een sterke comeback na een aantal magere jaren, en afgelopen zondag is er opnieuw een nieuwe dienst gelanceerd die het Finse bedrijf bij de opmars moet helpen. In een poging om te concurreren met Spotify en andere muziek diensten heeft Nokia namelijk een betaalde versie uitgebracht van het al bestaande Nokia Music platform.

In september werd het advertentievrije Nokia Music al gelanceerd voor gebruikers met een Lumia smartphone, en nu is het ook mogelijk om een maandelijks abonnement af te sluiten voor een bedrag rond de 4 euro, een aanzienlijk verschil vergeleken met het mobiele Spotify abonnement van €9,95 per maand.

Helemaal te vergelijken is de dienst niet met Spotify, want met de gratis versie van Nokia Music was het al mogelijk om muziek te streamen via een samengestelde mix. Maar in plaats van dat je verplicht bent om elk nummer volledig af te luisteren is het nu in de betaalde versie ook mogelijk om nummers over te slaan, en is de limiet om slechts vier mixes van 1 uur te downloaden ook verdwenen.

De Nokia Music+ app is nu te downloaden uit de Windows Phone store, maar ook kan de dienst worden benaderd via een web app, waardoor je ook muziek kan luisteren op je tablet, computer of zelfs smart TV.

Volgens Nokia zal de dienst in de komende weken worden uitgerold in 24 landen, zeer waarschijnlijk zal de dienst ook naar Nederland komen gezien het feit dat huidige versie ook al in ons land is te verkrijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*