Review: Blot voor iPhone, iPod Touch en iPad

Archief

De afgelopen paar maanden lijken er steeds meer klonen hun weg naar de App Store te vinden. Ontwikkelaar Zygna kreeg in de afgelopen weken al felle kritiek dat het team de gameplay van Tiny Tower had gekopieerd, en er is zelfs een rechtszaak gaande tussen de ontwikkelaar van Triple Town en de kloon Yeti Town. Er zijn natuurlijk verschillen tussen de klonen, maar als we eerlijk zijn heeft niemand wat aan een schaamteloze rip-offs. Andere ontwikkelaars kopiëren een bepaald idee en geven daar hun eigen twist aan, in mijn eigen is hier niks mis mee, zolang het maar wat toe blijft voegen aan de App Store en niet als 90% van de andere applicaties alleen maar opvulling is.

Een van de games die daar aan voldoet is Blot, op het eerste ogenblik lijkt het een 1:1 kloon van de populair game Jetpack Joyride. Als speler ben je een inkt vlek die omhoog en omlaag kan, het is belangrijk dat spelers zoveel mogelijk power-ups en munten verzamelen.

Tot nu toe weinig verschillen met Jetpack Joyride, maar de game is prachtig ontworpen, handgetekende omgevingen, en een soundtrack waar je alleen maar vrolijk van kan worden. Het spel kopieert ook niet alleen, het heeft ook een aantal originele ideeën. Je kunt bijvoorbeeld de inktvlek combineren met andere kleuren zodat je extra opties krijgt, en het power-up systeem is zelfs nog complexer dan dat van Jetpack Joyride, onderweg kun je power-ups oppikken die de gameplay totaal doen veranderen.

Het enige minpunt van de game is het feit dat je wel erg veel munten nodig bent om power-ups te kopen, je zal daarom lang moeten spelen voordat je echt leuke dingen kan unlocken. Voor de rest zit de game erg goed in elkaar, en is het echt een aanrader, al kan de game behoorlijk pittig zijn in het begin.

Blot is een universele applicatie, wat betekent dat je voor €0,79 de game zowel op je iPhone, iPod Touch als iPad kan spelen. Zelfs voor de mensen die Jetpack Joyride al hebben aangeschaft kan dit een leuk alternatief zijn. Zeker een aanrader!

[appext 479818571]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*