Kunstwerk gemaakt van Photo Booth afbeeldingen uit Apple Stores

Archief

De volgende keer dat je een Apple Store gaat bezoeken in het buitenland of binnenkort Amsterdam dan kun je maar beter de drang weerstaan om een foto van jezelf te maken in Photo Booth. Als je toch foto’s van jezelf wilt gaan maken, dan kun je weleens deel uitmaken van een kunsttentoonstelling zoals het een project dat gemaakt is door Irby Pace. Volgens een artikel van Wired, is Pace een student op een universiteit uit Texas, hij heeft een tentoonstelling gemaakt van afbeeldingen die hij heeft opgeslagen van Mac’s uit Apple Stores.

Het kunstwerk bevat een aantal afbeeldingen die afkomstig zijn van Mac’s uit de Apple Stores in Texas en New York. Pace begon zijn project door Apple Stores te bezoeken, en afbeeldingen handmatig te e-mail naar zijn eigen account. Uiteindelijk bedacht hij een manier om meer dan 1.000 afbeeldingen in 1 keer naar zijn iPad te sturen. Naar het combineren van deze afbeeldingen heeft hij ze in en kunstwerk verwerkt.

Terwijl de mensen eigenlijk niet hebben ingestemd om deel uit te maken van het project, denkt Pace niet iets verkeerde te hebben gedaan. Volgens de ontwerper hebben deze mensen bewust een afbeelding achter gelaten dat door andere mensen kan worden gezien. Hij verstuurde zelfs foto’s onder de neus van Apple werknemers, die het niks leken te schelen wat Pace aan het doen was. Een werknemer in New York vroeg Pace wat die aan het doen was, maar poeierde hem af door te antwoorden dat die simpelweg wat producten aan het vergelijken was.

Het lijkt sterk op het verhaal van Kyle McDonald, die spyware gebruikte om foto’s te nemen van mensen die de Apple Store in NYC bezochten. In tegenstelling tot Pace, nam McDonald deze beelden zonder toestemming van de bezoekers. Het is de vraag of Pace wel in zijn recht staat, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn kunstwerk tentoon te stellen. Zijn werk wordt volgende week getoond op de Cora Stafford Gallery in Denton, TX.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*