Gaat de MacBook Pro met een retina scherm er dan toch echt komen?

Archief

Het is nog maar 5 dagen voordat de World Wide Developer Conference (WWDC) van start gaat, Apple zal op maandag een aantal nieuwe onthullingen doen tijdens de keynote van het bedrijf. De verwachting is dat het bedrijf vier nieuwe Mac’s gaat aankondigen, terwijl er vele sites claimden dat de MacBook Pro zou worden uitgerust met een retina scherm, bleken ze al minder zeker van hun zaak te zijn toen er een specificatie label werd gelekt van de 13-inch MacBook Pro, al is de vraag of dit natuurlijk niet geshopped is.

Maar er blijken meer labels te verschijnen op het internet verschijnen, 9to5Mac publiceerde vandaag een label dat wel weer op een MacBook Pro zou duiden met een retina scherm. Het is tot nu toe nog onbevestigd, al zijn de specificaties wel erg interessant.

Het label lijkt inderdaad wel veel van de geruchten te bevestigen die vorige maand de ronde deden: een retina scherm met een extreem hoge resolutie en behuizing die dunner en lichter is. Volgens de specificaties zal de nieuwe MacBook Pro slechts een dikte hebben van 0,74 inch wat een stuk dunner is dan de 0.95 inches van de huidige generatie, ook is de MacBook Pro een stuk lichter is in vergelijking met het huidige model; 4.7 pond in plaats van 5.6 pond. Dit betekent dat de MacBook Pro bijna net zo dun gaat worden als de MacBook Air (0,68 inch), iets wat ons persoonlijk erg sterk lijkt.

Omdat de MacBook Pro vooral gebruikt gaat worden door (semi)-professionals, is de hardware waarschijnlijk voor velen net zo belangrijk. Volgens de specificaties zal een van de nieuwe 15-inch MacBook Pro’s worden uitgebracht met maar liefst 16 GB (1600 Mhz DDR3) aan intern geheugen, een harde schijf met een capaciteit van 750GB en de AMD Radeon HD 7770M als de grafische chip. Deze AMD-chip heeft volgens het gelekte label 2 GB GDDR5 geheugen aan boord, dit is waarschijnlijk ook nodig om genoeg kracht te hebben voor de hogere resoluties van het retina scherm. Bovendien zal de Intel HD Graphics 4000 ook aanwezig zijn, deze chip zal waarschijnlijk worden toegevoegd om makkelijk te kunnen switchen tussen grafisch intensieve taken en simpele 2D taken. Al dit grafische geweld zal een scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels moeten aansturen. Dit betekent dat het scherm van de MacBook Pro nog meer pixels bevat dan de 27-inch iMac met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Verder zal de MacBook Pro worden uitgerust met een HD FaceTime camera, een Thunderbolt poort, Bluetooth 4.0, SDXC slot, FireWire en een ethernet poort. Het is opmerkelijk dat de FireWire en een ethernet poort nog steeds aanwezig zijn, eerdere geruchten suggereerden dat deze twee poorten weleens konden worden verwijderd. Ook zijn de USB 2.0 poorten vervangen door poorten die USB 3.0 ondersteunen.

Veel van de bovenstaande claims lijken vooral gebaseerd te zijn op eerdere geruchten, en het lijkt ons daarom zinvol om deze specificaties met een korreltje zout te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*