WWDC 2012: Mac Pro update , MacBook Retina, MacBook Pro update, AirPort Express, USB SuperDrive en nieuwe MagSafe connector

Archief

In de afgelopen week werd al bekend dat Apple naar twee jaar eindelijk een nieuwe Mac Pro gaat aankondigen tijdens het WWDC, verschillende bronnen claimden dat er drie verschillende Mac Pro’s zouden worden aangekondigd. De website 9to5Mac lijkt deze claims te bevestigen, een van de meest betrouwbare bronnen heeft namelijk informatie gelekt met de verwachte specificaties van de drie verschillende Mac Pro uitvoeringen. Zo zijn er twee normale modellen beschikbaar en een speciale server uitvoering.

  • Normale configuratie: 3.2 GHz quad-core proccesor, 6 GB RAM, 1TB HDD, ATI Radeon 5770.
  • Normale configuratie: 2.4 GHz 12-core processor, 12 GB RAM, 1TB HDD, ATI Radeon 5770.
  • Server configuratie: 3.2 GHz quad-core processor, 8 GB RAM, 2 x 1TB HDD.

Zoals met alle Mac’s die beschikbaar zijn in de online Apple Store is het mogelijk om te upgraden, een zogenaamde ‘custom’ configuratie. Verder weten ook nog te melden dat Apple zeer waarschijnlijk zowel een nieuwe generatie MacBook Pro gaat uitbrengen met een hoge resolutie retina scherm en een dunnere behuizing. Dit model zal alleen beschikbaar met een scherm grootte van 15-inch. Het oudere model zal nog steeds beschikbaar zijn in 13” en 15” inch en zal ook gebruik maken van de nieuwe Ivy Bridge processoren.

  • 13,3 inch: 2.5 GHz dual core-processor, 4 GB RAM, 500 GB HDD
  • 13,3 inch: 2.9 GHz dual core-processor, 8 GB RAM, 750 GB HDD
  • 15,4 inch: 2.3 GHz quad-core processor, 4 GB RAM, 500 GB HDD
  • 15,4 inch: 2.6 GHz quad-core-processor, 8 GB RAM, 750 GB HDD
  • Upgrade tot 2.7 GHz quad-core en uitbereiding tot 1TB HDD mogelijk.

Verder zijn er nog geen specificaties beschikbaar van de MacBook Pro met het retina scherm, waardoor het nog steeds onzeker is of die er gaat komen of niet. In de gelekte productenlijst van vorige week lijken we ook nog een nieuwe versie van de AirPort Express en USB SuperDrive te kunnen verwachten, vooral de SuperDrive update is opmerkelijk te noemen aangezien de retina Mac waarschijnlijk zonder optische drive wordt uitgebracht. Ook kunnen we vanavond waarschijnlijk een nieuwe MagSafe connector/adapter en een Thunderbolt naar ethernet adapter verwelkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*