iMac update met Retina scherm en Ivy Bridge processor komt later dit jaar?

Archief

Ongeveer een maand geleden, in het midden van de maand mei verschenen Geekbench benchmarks van een MacBook Pro en een iMac die op dat moment nog niet waren aangekondigd, het startte in ieder geval onmiddellijk de speculatie dat beide modellen weleens tijdens het WWDC zou kunnen worden aangekondigd door Apple. Maar na de WWDC presentatie van Apple weten we in ieder geval zeker dat alleen de MacBook Pro op dit moment is geupdate en dat er verder met geen woord over de all-in-one iMac is sproken.

Nu verschillende websites en consumenten de MacBook Pro modellen in handen hebben gekregen blijkt dat de benchmarks scores wel verdacht veel lijken op de scores die afgelopen maand werden ontdekt. Een goede indicatie dat deze Geekbench benchmarks weleens legitiem konden kunnen zijn.

De vraag is nu natuurlijk, als de MacBook Pro score echt is, hoe zit het dan met de iMac benchmark die ongeveer rond dezelfde tijd verscheen, terwijl het onmogelijk is om beide aan elkaar te linken, is er wel hoop dat Apple mogelijk later dit jaar nog een vernieuwde iMac gaat uitbrengen. Mochten de benchmarks legitiem zijn dat kunnen we een “iMac13,2” verwachten met een 3,4 GHz quad-core i7-3770 met 4 GB aan RAM gaan verwachten.

In de afgelopen paar dagen is er niet alleen hevig gediscussieerd over de iMac, want ook de Mac Pro heeft opnieuw geen update ontvangen, het moet het op dit moment al 2 jaar doen zonder update en de MacBook Pro’s beginnen zelfs al langzaam de Geekbench scores te benaderen van de Mac Pro’s. Volgens de PR afdeling van Apple zal in 2013 een nieuwe Mac Pro update gaan worden uitgebracht, in de eerst instantie werd hierbij ook de iMac vermeld, alleen werd dit later weer tegengesproken. Dit zou erop kunnen duiden dat de iMac als nog later dit jaar op de markt wordt gebracht door Apple.

Op moment van schrijven is het momenteel al 400 dagen geleden dat de iMac voor het laatst door Apple is geupdate met de Sandy Bridge processor. De Intel Ivy Bridge processoren die ook bedoeld zijn voor de iMac zijn al sinds het eind van April beschikbaar, dus dit lijkt ook niet het probleem te zijn.

De verwachting is in ieder geval dat we in de komende maanden meer informatie zullen ontvangen hoe de volgende-generatie iMac met Ivy Bridge eruit gaat zien, volgens verschillende geruchten is Apple ook aan het werk voor een Retina-scherm voor de iMac, maar op dit moment is het vooral gissen. Eerdere geruchten dat Apple aan een anti reflecterende glasplaat werkt voor de iMac lijken in ieder geval niet waar te zijn, gezien het feit dat de MacBook Pro met Retina-scherm nog steeds met hetzelfde probleem lijkt te kampen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*