Skype 5.8 update brengt ondersteuning voor OS X 10.8 Mountain Lion

Archief

De nieuwste versie van Skype voor Mac is net uitgebracht en er is eindelijk ondersteuning voor Mac OS X 10.8 Mountain Lion, wat volgende maand door Apple gaat worden uitgebracht.

Gezien het feit dat de Skype applicatie voor Mountain Lion nu al wordt vrijgegeven is het duidelijk dat het bedrijf OS X als een belangrijk platform ziet, en dit lijkt in de komende jaren ook niet te gaan veranderen. De totale user base van Skype bestaat uit maar dan 35 miljoen gebruikers, in de afgelopen jaren heeft de service veel aan populariteit gewonnen, en heeft het de vast lijn in sommige huizen compleet vervangen.

Helaas voegt de nieuwste versie van Skype niet een groot aantal nieuwe features toe maar zijn er toch nog een aantal veranderingen.

“Minimalistische Interface”
Een functie waar veel Mac gebruikers al tijden over hebben lopen klagen is eindelijk aanwezig. De functie maakt het namelijk mogelijk om gebruik te maken van een minimalistische interface. Er hang niet langer een groot en druk frame om de hele applicatie heen, simpel en makkelijk, zoals wij Mac gebruikers het het liefst zien.

“Automatisch updaten”
Ben je een systeembeheerder en hou je er niet van dat honderden mensen tegelijk gaan updaten dan kan dit weleens een prima toevoeging zijn. Je hoeft je niet langer druk te maken over de verschillende versies die binnen het bedrijf worden gebruikt.

“Bellen naar iOS apparaten verbetert”
Heb je weleens van een conversatie tussen een Mac en een iPhone of iPad geprobeerd, dan heb je waarschijnlijk snel genoeg doorgekregen dat de Mac altijd in landschap mode staat ingesteld. Dit is niet langer het geval, de meeste gebruikers zullen het niet eens opmerken, maar het is een indicatie dat Skype ook blijft werken aan de mobiele markt.

“Groepsgesprekken”
Een feature die vaak wordt gebruikt binnen bedrijven, het enige nadeel is het feit dat alle gebruikers een premium account moesten hebben. Dit hoeft nu niet meer, een premium gebruiker is genoeg om meerdere contacten uit te nodigen voor een groepsgesprek, Skype hoopt dat dit het aantal gebruikers kan aanmoedigen om als nog premium te gaan.

Het vreemde is dat het Windows platform blijft achtergelopen, en dat terwijl Skype is overgenomen door Microsoft. Zou was de Mac-versie de eerste client die ondersteuning had voor full HD video’s sinds versie 5.3, die in augustus van afgelopen jaar werd uitgebracht. De Windows versie ondersteunt pas full HD video’s sinds versie 5.8, welke in februari werd uitgebracht door Skype.

We vinden het in ieder geval goed om te zien dat Microsoft blijft werken aan Skype voor het Mac platform, al verwachten we wel dat een aantal features in de toekomst eerst naar Windows komen voordat ze worden verwerkt in de Mac versie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*