Foxconn-directeur: “Nieuwe iPhone laat niks heel van de Samsung Galaxy S III”

Archief

Terwijl Apple iedereen zo min mogelijk informatie wil verstrekken over de nieuwe iPhone, lijkt Foxconn CEO Terry Gou, zich volgens een bron nergens wat van aan te trekken tijdens de jaarlijkse aandeelhouders vergadering.

De China Times citeerde Gou toen hij zei dat alle consumenten wachten op de volgende-generatie iPhone (5), de nieuwe iPhone zal de Galaxy S III namelijk vernederen tot op het bot. We weten nou niet of we dit verhaal serieus moeten nemen, in het verleden waren er ook al geruchten dat Gou bevestigd zou hebben dat Foxconn zich aan het voorbereiden zou zijn voor de Apple iTV, iets wat later al snel werd ontkracht door het bedrijf.

We weten in ieder geval wel zeker dat Gou niet de toestemming heeft gekregen van Apple om de praten over de volgende iPhone, die zeer waarschijnlijk in september of oktober aangekondigd gaat worden door Apple. Gelukkig voor Apple, en zeer waarschijnlijk ook voor Gou, ging hij verder niet in op details waarom de iPhone beter zal zijn als de Galaxy S III.

Tijdens het interview met de China Times sprak Gou wel over de nieuwe relatie met display fabrikant Sharp, waarvan de verwachting is dat het bedrijf verantwoordelijk zal zijn voor de levering van onderdelen voor de volgende iPhone.

Foxconn werd in de maand maart de grootste aandeelhouder van Sharp nadat het 10 procent van de aandelen had aangeschaft voor zo’n 800 miljoen Amerikaanse dollars. De fabrieken van Sharp in Sakai City, Osaka moeten het bedrijf een voorsprong gaan opleveren van drie jaar ten opzichte van Samsung.

De Foxconn CEO wist verder ook nog te melden dat andere bedrijven niet langer in staat zouden zijn om het Corning Gorilla glas in te kopen, het bedrijf heeft namelijk een exclusieve overeenkomst getekend met Sharp/Foxconn.

We vragen ons af hoe groot het glas zou zijn van de grootste order.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*