Apple iTV televisie mogelijk al dit jaar beschikbaar?

Archief

De televisie markt blijft onrustig met het vooruitzicht dat Apple mogelijk tot de markt gaat toetreden in de komende jaren, en het zou weleens eerder kunnen gebeuren dan velen dachten.

Terwijl Apple tot op het moment van schrijven met nog geen enkel woord heeft gerept over een mogelijk iTV, blijven analisten nieuws ontvangen van verschillende bronnen in Azië en bij verschillende Taiwanese leveranciers die mogelijk onderdelen gaan leveren voor de televisie. Het laatste nieuw komt van Topeka Capital Market analist Brian White, die naar een rapport verwijst op de Chinese website 21cbh.com, in dit artikel staat dat de fabrikant Hon Hai verwacht LCD TV panelen van Sharp te ontvangen in het derde kwartaal van dit jaar, in plaats van het oorspronkelijk geplande vierde kwartaal. White merkt op dat Hon Hai eerder dit jaar heeft geïnvesteerd in Sharp om er zeker van te zijn dat de bij de productie van de mogelijke Apple TV zijn betrokken. Volgens het rapport van White is er daarom een kans dat we mogelijk een iTV gaan zien net voor de feestdagen eind dit jaar.

Het uitbrengen van een televisie in deze periode zou voor Apple en consumenten een aantal geslaagde feestdagen moeten opleveren. Verder gelooft White dat Apple de televisie snel wil gaan uitbrengen, en een potentiële markt van 100+ miljard dollar aan te gaan boren, laten we ook niet vergeten dat het de positie van het bedrijf op de digitale markt ook nog verder zal gaan versterken.

Maar er is nog meer, White zegt dat hij informatie heeft ontvangen tijdens een recente reis naar Taipei dat Apple van plan is om een speciale beweging sensor te gaan gebruiken in plaats van ‘touch’ technologie. Volgens zijn contacten werkt Apple wel aan een afstandsbediening met een touch-screen, qua vorm zou deze iPad erg veel op een afstandsbediening moeten lijken.

De berekeningen van White laten zien dat Apple zo’n $10 miljard aan omzet kan toevoegen als het 2% van de televisiemarkt in handen kan krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*