Microsoft’s Surface wordt geen succes volgens Acer

Archief

Acer één van de grootste PC fabrikanten op de wereld, geeft Microsoft weinig kan om een rivaal te worden van Apple door eigen apparaten te gaan ontwikkelen, volgens het bedrijf is het beter als Microsoft zich zou richten op het nieuwe besturingssysteem en zijn hardware partners.

Microsoft kondigde afgelopen maandag haar eigen tablet aan, de ‘Surface’ tablets met Windows 8 zouden de concurrentie aan moeten gaan met Apple en Google.

Het grote gros van de hardware fabrikanten zijn zeer waarschijnlijk niet erg blij geworden van de plannen van het bedrijf, verschillende bronnen hebben al aangegeven dat dit weleens het einde kon zijn van een nauwe samenwerking met de hardware partners.

Oliver Ahrens, Acer’s senior VP van Europa, Midden-Oosten en Africa zei tijdens een interview dat Microsoft de strategie van Apple gaat kopiëren, maar vraagt zich hardop af of het enige kans heeft van slagen.

“Ik denk persoonlijk niet dat het project succesvol zal zijn, omdat je simpelweg niet een hardware-fabrikant kan zijn met slechts twee producten.”

“Microsoft werkt momenteel samen met een groot aantal PC-leveranciers wereldwijd, terwijl Apple eigenlijk alles alleen doet, het kan daardoor doen en laten wat ze zelf willen.

“Microsoft is nog steeds een onderdeel in een computer systeem. Een belangrijk onderdeel, maar nog steeds een onderdeel.”

Ahrens maakt zich vooral zorgen om het feit dat Microsoft zijn eigen hardware-platform weleens belangrijker kan gaan vinden, en dat het minder oog zal gaan hebben om er zeker van te zijn dat Windows 8 een succes gaat worden voor de overige fabrikanten.

“In plaats van te focussen op een betere gebruikerservaring voor Windows 8, openen ze voor zichzelf een compleet nieuwe markt. Ik ben er bang voor dat dit weleens voor interne problemen zou kunnen gaan zorgen, en dat wij de dupe zullen gaan worden, omdat we nog steeds met de Microsoft producten moeten werken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*