Apple schikt voor 60 miljoen dollar met Proview over merknaam iPad

Archief

Apple heeft afgelopen nacht dan toch eindelijk een overeenkomst bereikt met het Chinese bedrijf ProView over de merknaam iPad. Het lijkt erop dat Apple voor zekerheid heeft gekozen en een schikking van 60 miljoen dollar geeft het bedrijf dan toch eindelijk het recht om de naam iPad in China te mogen gebruiken. Hierdoor is direct het verkoop verbod van de iPad in China van de baan.

Volgens Apple kocht het al de wereldwijde rechten van de merknaam van Shenzhen Proview Technology in 2009, maar Chinese autoriteiten zeggen dat deze rechten in China nooit geldig zijn geweest. Een Chinese rechtbank oordeelde in December dat de merknaam nog steeds in handen was van Proview, op deze uitspraak volgde al snel het verzoeken van een verkoop verbod van de iPad in China.

De rechtbank in Guangdong maakt vandaag bekend dat er dan toch eindelijk een einde is gekomen aan het juridische gevecht. In een bemiddeling tussen de twee bedrijven werd al snel duidelijk dat het bedrag wat ProView zou willen zien rond de 60 miljoen zou liggen, iets waar Apple nu dus mee heeft ingestemd.

Hoewel ProView oorspronkelijk had gehoopt op meer geld, voelde het bedrijf de schulden verder oplopen, en was er simpelweg direct geld nog om het bedrijf levend te houden. Volgens de advocaat Xie Xianghui, hoopte het bedrijf op een bedrag van zo’n $400 miljoen, en is het nog maar de vraag of het technologie bedrijf een faillissement kan voorkomen. Toch zegt Xie dat het een overeenkomst is die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Het probleem van Apple was het feit dat de rechten waren verkocht door een dochterbedrijf van Proview, terwijl dit bedrijf de rechten in bezit had van verschillende landen, hoorde China hier voor Apple jammer genoeg niet bij.

Gelukkig is er nu toch een einde aan deze juridische zaak gekomen, en kan Apple zich weer verder op de zaken tegen Android fabrikanten gaan richten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*