Apple krijgt domein iPad3.com in handen

Archief

Slechts week nadat Apple een verzoek had ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPA), heeft het al de domeinnaam iPad3.com in handen gekregen, nadat de oorspronkelijke eigenaar het domein heeft overgedragen aan Apple.

Volgens de nieuw WHOIS registratie wordt het iPad3.com domein nu beheerd door Kilpatrick Townsend & Stockton, een bedrijf dat Apple heeft vertegenwoordigd in het verleden. De domeinrecords veranderden in de afgelopen 24 uur, en het lijkt erop dat de overdracht zonder enige strijd is voltooid.

Een zoekopdracht op de WIPO website laat zien dat de zaak nog steeds bezig is, al lijkt het waarschijnlijker dat de WIPO nog niet de kans heeft gehad op de zaak online te updaten. In eerdere geschillen heeft WIPO de status van succesvolle klachten veranderd in “Terminated”, iets wat in deze zaak nog niet is gebeurd.

Het domein iPad3.com werd in januari 2010 geregistreerd door een bedrijf genaamd Global Access. Dit bedrijf heeft een reputatie in het registreren van soortgelijke domeinen, eerder verloor het namelijk al vergelijkbare zaken van AOL en Mastercard.

Interessant om te zien is dat Apple nog steeds niet het domein iPad.com in bezit heeft, gezien het feit dat de eerste iPad al twee jaar geleden werd uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*