Apple opnieuw aangeklaagd in China vanwege gebruik van Siri

Archief

De juridische afdeling van Apple zal het op dit moment al erg druk hebben met de zaken tegen Samsung, HTC en Google, en hoewel Apple eindelijk de merknaam iPad in China in handen heeft gekregen lijken er al meer problemen op komst. Het Chinese bedrijf Zhi Zhen heeft Apple namelijk aangeklaagd omdat het inbreuk zou maken op patenten van het bedrijf met de virtuele-assistent Siri.

Volgens NASDAQ heeft Zhi Zhen Internetnet Technology een patent in handen van een vergelijkbaar Chinees system. Het bedrijf claimt in mei al een klacht te hebben gestuurd naar Apple, maar heeft tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Een woordvoerder van het bedrijf wist te melden dat het Chinese technologie bedrijf het patent al in 2004 heeft aangevraagd, de rechtszaak is daarom ook gestart om ervoor te zorgen dat Apple niet langer inbreuk maakt op de technologie dat door Zhi Zhen is ontwikkeld.

In oktober 2011 bracht Apple de iPhone 4S uit, Siri was één van de belangrijkste features van de nieuwe iPhone, zo is het mogelijk om met enkel je stem afspraken te plannen, tekstberichten te versturen, telefoongesprekken te starten, en te zoeken naar informatie op het web.

In juni dit jaar kondigde het bedrijf aan dat de service nu ook beschikbaar zal zijn voor Chinese iPhone gebruikers, zo worden de talen Mandarijn en Katonees nu ondersteunt door Siri, waardoor de service al snel in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan.

De zaak met het Taiwenese bedrijf ProView over de merknaam iPad is slechts enkele dagen afgehandeld en het volgende probleem heeft zich alweer aangemeld. Na maanden van onderhandelingen besloot Apple voor zo’n 60 miljoen dollar de merknaam van Proview over te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*