Chinese handelaren accepteren nu al iPhone 5 pre-orders

Archief

Apple moet de volgende generatie iPhone nog aankondigen, maar in China is het al mogelijk om de nieuwe iPhone te pre-orderen. Het grootste web-verkoop platform, Taobao, accepteert vanaf vandaag pre-orders, compleet met foto’s van mock-up’s en de verwachte specificaties.

Volgens geruchten uit de industrie, zal de iPhone 5 dit jaar in september of oktober worden uitgebracht. Dit komt niet echt als een verrassing, gezien het feit dat dit afgelopen jaar ook al het geval was met de iPhone 4S. De volgende-generatie iPhone beschikt waarschijnlijk over een groter scherm, en natuurlijk de 3D Maps van iOS 6 en een verbeterde versie van Siri.

Verkopers op Taoboa, wat trouwens deel uit maakt van de Alibaba groep, accepteren momenteel pre-orders. De verkopers vragen zo rond de 1.000 yuan (128,00 euro) borg voor een enkele reservering. Een verkoper met de gebruikersnaam “Dahai 998888” vraagt zelfs voor de volledige betaling vooraf, 6.999 yuan (898,00 euro).

De verkopers die met Reuters hebben gesproken geven aan dat ze plan zijn de iPhone 5 in Hongkong of in de Verenigde Staten te kopen en daarna mee te nemen naar te naar vasteland in China. Apple producten zijn vaak eerder beschikbaar in Hong Kong dan dat ze worden uitgebracht op het vasteland.

Verkopers op Taobao kunnen nog geen specifcieke leveringstijdens beloven aan de klanten. We hebben in de afgelopen jaren in ieder geval nog niet zo’n vraag gezien naar de Apple producten in China, zeker gezien het feit dat er officieel nog niks bekend is over de nieuwe iPhone.

Zoals gewoonlijk weigert Apple te reageren op geruchten over het ontwerp, prijs en andere details van de volgende generatie iPhone, toch draait de geruchten molen op internet nog steeds op volle toeren. In de afgelopen maanden hebben we al verschillende foto’s gezien van wat mogeijk de nieuwe iPhone zou kunnen zijn, gisteren lekten er zogenaamde engineering samples, en wordt er nog druk gespeculeerd of de hardware specificaties.

De vraag naar Apple producten in China is zo hoog dat veel consumenten deze producten China proberen in te smokkelen, voordat de iPhone officieel wordt uitgebracht in het land. Eerder dit jaar waren er veel inkopers die ‘s nachts al voor te winkel in Beijing aan het wachten waren voor de nieuwe iPhone 4S, maar nadat er met eieren werd gegooid besloot Apple de winkel te sluiten vanwege veiligheidsoverwegingen.

Apple heeft vijf winkels in China en heeft plannen om nieuwe winkels te openen in Chengdu en Shenzhen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*