Apple’s nano-SIM populair bij mobiele providers in afwachting van nieuwe iPhone

Archief


Volgens de Financial Times, zijn mobiele providers in Europa momenteel druk bezig om zoveel mogelijk nano-SIM-kaarten in te slaan in afwachting van de nieuwe iPhone, die zeer waarschijnlijk in oktober gaat worden aangekondigd en uitgebracht. Het is ook Apple geweest dat de nano-SIM kaart heeft ontworpen, in juni is de SIM-kaart van Apple gekozen als de nieuwe 4FF standaard, deze beslissing is genomen door de European Telecommunications Standards Institute. Gelekte cases van wat mogelijk de nieuwe iPhone zou kunnen zijn, lieten zien dat de SIM-kaarthouder een stuk kleiner is in vergelijking met die van de iPhone 4/4S.

De Financial Times zegt van verschillende bronnen informatie te hebben ontvangen dat de Apple nano-SIM kaart erg populair is bij de providers. Veel providers verwachten later dit jaar dat Apple gebruik gaat maken van de nano-SIM, omdat het design van de iPhone dunner zou kunnen zijn. Twee bronnen die op de hoogte zouden zijn van de plannen, claimen te weten dat er al miljoenen kaarten zijn opgeslagen in de magazijnen van de providers.

Het ligt in de lijn der verwachting dat providers dit maal willen voorkomen dat ze niet opnieuw gaan worden verrast, dit gebeurde wel met zowel de iPhone 4 als de eerste iPad, Apple introduceerde toen de micro-SIM als de nieuw standaard. Door de keuze van Apple was er een groot tekort aan micro-SIM’s. Een goed geïnformeerde bron zegt dat providers er zeker van willen zijn om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen. De bron wist verder te melden dat de iPhone 5 waarschijnlijk qua formaat op de iPhone 4/4S zal lijken, al zal de nieuwe smartphone wel dunner zijn en een volledig metalen behuizing hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*