Verbeterde versie van de iPad Retina en nieuwe iPad Mini gepland voor later dit jaar

Archief

We gaan nog even verder met de voorspellingen van analist Ming-Chi Kuo, want volgens Kuo zal de iPad line-up dit jaar ook verder gaan worden uitgebreid door Apple.

De analist verwacht dat Apple in het najaar een kleinere en goedkopere iPad gaat aankondigen en uitbrengen. Volgens de analist zal er niet alleen een iPad Mini gaan worden uitgebracht, ook zal het huidige model een kleine update krijgen.

De productie van de iPad Mini zal ergens in Augustus moeten gaan beginnen, op ditzelfde moment zal de productie van de huidige iPad Retina stoppen om plaats te maken voor de nieuwe versie. Het nieuwe model zal aan de buitenkant identiek zijn, maar er zal nu gebruik gaan worden gemaakt van goedkopere onderdelen, deze revisie zou ook het hitte-probleem van het huidige model moeten gaan oplossen.

Kuo is van mening dat de iPad Mini ergens in september zijn debuut gaat maken, kort na de aankondiging van de nieuwe iPhone. De voorspellingen liggen op één lijn met geruchten die eerder dit jaar suggereerden dat de iPad met Retina-scherm ook een kleine make-over gaat krijgen.

In mei van dit jaar was het namelijk DigiTimes dat wist te melden dat Apple bezig was met de ontwikkeling van een revisie van de huidige model, dit model zou gebruik maken van het nieuwe IGZO-scherm dat ontwikkeld is door Sharp en ook zou het de hitte beter kunnen afvoeren. Mochten de geruchten waar zijn over het nieuwe model dan is het waarschijnlijk dat de veranderingen onopgemerkt gaan blijven voor de consument, eerder dit jaar bracht Apple al een vernieuwde iPad 2 uit met een nieuwe versie van de A5 processor die het batterijleven van de iPad aanzienlijk verbeterde.

Het kan weleens een druk najaar gaan worden als alle geruchten waar blijken te zijn. De analist verwacht namelijk dat we nieuwe iPod’s, iPad’s en een nieuwe iPhone mogen gaan verwelkomen, deze iOS apparaten moeten ergens in september of oktober worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*