Apple’s iCloud dienst telt momenteel 150 miljoen gebruikers

Archief

Apple heeft momenteel meer dan 150 miljoen iCloud-gebruikers, deze cijfers werden tijdens conference call afgelopen nacht bekend gemaakt.

De CFO van Apple, Peter Oppenheimer, zei dat de online synchronisatie en opslag service in het laatste kwartaal in een stroomversnelling is terecht gekomen. In het laatste kwartaal verwelkomde Apple 25 miljoen nieuwe gebruikers, in het vorige kwartaal wist het bedrijf al te melden dat er 125 miljoen mensen zijn die gebruik maken van iCloud.

Hoewel er een groot aantal iCloud-gebruikers zijn, is het momenteel niet duidelijk of Apple momenteel veel geld verdient met de iCloud dienst. Er is namelijk gratis gebruik van te maken als je niet boven de 5 GB komt, wel is het mogelijk om de capaciteit uit te breiden voor een jaarlijks bedrag. De opslag capaciteit kan worden gebruikt om muziek, apps, boeken, en foto’s online te synchroniseren en op te slaan, gebruikers kunnen deze bestanden beheren op elk Apple apparaat.

De dienst zal dit kwartaal waarschijnlijk ook geen profiteren van de verbeterde iCloud integratie in OS X 10.8 Mountain Lion, de nieuwe versie van het besturingssysteem zal later vandaag waarschijnlijk rond 14:00-14:30 worden uitgebracht. Onze review van Mountain Lion kan je hier vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*