Safari 6 nu ook beschikbaar voor OS X 10.7 Lion

Archief

Terwijl Mountain Lion alle aandacht lijkt te krijgen, zijn er ook een aantal software-updates uitgebracht voor OS X 10.7 Lion. Eén van de meest in het oog springende updates is Safari 6 voor Lion, deze nieuwe versie brengt een aantal functies die je ook zal gaan vinden in Mountain Lion, al zijn niet alle functies beschikbaar.

Net zoals met de Mountain Lion versie van Safari is de meest opvallende wijziging het gebruik van de ‘Unified Search Bar’, dit betekent dat zowel de zoekbalk als de adresbalk in één balk is verwerkt. Gebruikers kunnen nu zowel een URL als zoekterm typen, Safari zal dan suggesties geven op basis van favorieten en de zoekresultaten van Google.

Lion gebruikers krijgen nu ook de mogelijkheid om pagina’s offline te lezen door de lees lijst te gebruiken, ook is de Chinese zoekmachine Baidu toegevoegd als optie. Het team dat verantwoordelijk is geweest voor Safari heeft ook een aantal bugs weggewerkt, de touch-gestures werken nu ook met PDF’s en de leest lijst wordt automatisch hersteld wanneer Safari is opgestart.

Safari gebruikers zullen ook gaan profiteren van de verbeterde Nitro JavaScript engine, niet alleen zal het browsen van websites sneller werken, er zijn ook een aantal verbeteringen op het gebied van CSS en hardware acceleratie, hierdoor worden afbeeldingen en tekst sneller geladen en gaat het scrollen door webpagina’s een stuk soepeler. De vernieuwde Nitro engine ondersteunt ook de nieuwe JavaScript standaard, Web Audio API en HTML5 media synchronisatie.

Helaas zijn er ook een aantal functies niet beschikbaar in de Lion versie die wel in Mountain Lion zijn verwerkt. De Lion versie heeft namelijk geen ondersteuning voor notificaties, geen optie om content te delen en ook is er geen iCloud synchronisatie, waardoor tabbladen niet met iOS apparaten worden gesynchroniseerd.

Lion gebruikers moeten in ieder geval blij zijn dat Safari 6 nog steeds beschikbaar is gemaakt voor het besturingssysteem, Apple heeft namelijk al wel afscheid genomen van de Windows versie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*