Werkt Apple aan gamecontroller met NFC-technologie?

Archief

Bedrijven proberen tegenwoordig alles te patenteren, en de meeste patenten worden vaak helemaal niet gebruikt in toekomstige producten, maar Apple heeft opnieuw een patent ingediend dat het gebruik van gamecontrollers in combinatie met NFC beschrijft voor de iPhone. Dit betekent dus niet dat Apple aan een gamecontroller werkt, toch is het een indicatie dat het bedrijf alle opties open houdt voor de toekomst, het zal in ieder geval geen slecht idee zijn voor de gamers onder ons.

Het gebruik van NFC in deze vorm kan leiden tot een aantal zeer interessante toepassingen, zoals het weergeven van de game besturing op de iPhone terwijl je een spel speelt op de Apple TV of Mac. Momenteel is het al mogelijk om games van je iPhone of iPad te streamen naar je Apple TV, dit nieuwe patent zou ook een hint kunnen zijn dat er ook andere controllers kunnen gaan worden gebruikt in combinatie met de NFC-technologie.

De NFC-technologie gaat in de toekomst zeker niet alleen voor games worden gebruikt, het patent beschrijft ook hoe de technologie kan worden gebruikt om verschillende soorten apparaten te beheren. Het bedrijf lijkt zich in ieder geval niet alleen bezig te houden met mobiele NFC betalingen, in de toekomst wordt het waarschijnlijk mogelijk om camera’s en verschillende andere apparaten te besturen met iOS-apparaten die NFC gaan ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*