Apple herovert positie van marktleider in pc-markt

Archief

Het aantal verkochte PC’s steeg wereldwijd met 12 procent in het tweede kwartaal van 2012 in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, dit blijkt uit de cijfers van marktonderzoeksbureau Canalys. De marktleider is op dit moment Apple, die de eerste plek overnam van HP.

Je zal je misschien afvragen of er echt meer Mac’s zijn verkocht dan PC’s, maar dat is niet het geval Canalys neemt namelijk het aantal verkochte tablets ook mee in de resultaten. Dit betekent dat de fabrikanten die ook tablets ontwikkelen in het voordeel zijn.

Volgens Canalys zijn de claims dat iedereen wacht op Windows 8 en het huidige economische klimaat niet gehaal waar. De PC markt presteert op dit moment uitstekend en de verwachting is dan ook dat er dit jaar een record aantal PC’s gaat worden verkocht.

Apple is momenteel marktleider met 19,6 procent, gevolgd door HP met 12,5 procent, Lenovo met 12,1 procent, Acer met 9,8 procent en Dell met 8,9 procent.

Terwijl de iPad en Mac in het afgelopen kwartaal uitstekend hebben gepresteerd, kan dit niet worden gezegd voor de PC’s die geleverd worden met Windows.

In het rapport is duidelijk te zien dat de Ultrabooks nog niet de prijs hebben bereikt om een groot publiek te trekken. Het aandeel verkochte Windows computers daalde naar 73 procent, het kleinste aandeel ooit.

De verwachting is wel dat de PC-markt beter gaat presteren in het komende kwartaal, dit komt mede door de release van Windows 8.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*