Bestanden versturen en ontvangen via AirDrop
Wanneer je bestanden wilt uitwisselen tussen twee Mac’s dan is AirDrop verreweg de gemakkelijkste optie, maar om gebruik te maken van AirDrop moet de gebruiker er wel zeker van te zijn dat beide systemen in ieder geval Lion 10.7 of hoger draaien. Het grote voordeel van AirDrop is dat het Mac’s in staat stelt om bestanden uit te wisselen zonder dat beide systemen op hetzelfde Wi-Fi netwerk zitten, dit komt omdat het gebruik maakt van een ad-hoc netwerk waar de twee Mac’s zich mee kunnen verbinden. AirDrop is snel, veilig en gemakkelijk doordat er amper instellingen moeten worden gewijzigd.
Mocht je Mac niet worden ondersteunt volg dan de volgende tutorial.
Bestanden versturen over het internet met iMessage
Ben je op vakantie en wil je graag snel in een gesprek met één van je vrienden of een familielid een aantal foto’s versturen of een ander bestand dan is iMessage voor de Mac de perfecte oplossing.
Het delen van iMessage is een erg goede methode tussen Mac’s, maar kan ook worden gebruikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. De applicatie verstuurt alle bestandsformaten en het is daardoor mogelijk om afbeeldingen, documenten, films en meer te delen via je internetverbinding.
Appletalk Filing Protocol
Het AFP (Appletalk Filing Protocol) is waarschijnlijk voor veel een onbekende of ouderwetse methode om bestanden te delen tussen verschillende Mac’s, en ondanks dat er wat instellingen moeten worden veranderd heeft ook deze methode zijn eigen voordelen. Met AFP is het namelijk mogelijk om bestanden via een netwerk map te delen, waardoor je niet continu losse bestanden moet uitwisselen, ook kunnen Windows-computers verbinding maken met deze netwerkschijf. Zorg er wel voor dat je onderstaande stappen op alle Mac’s uitvoert.
Wanneer je veel bestanden wilt uitwisselen dan is het AFP platform hier perfect geschikt voor, de technologie wordt ondersteunt door alle Mac’s en is ook nog eens zeer betrouwbaar.
Succes met het delen van bestanden op je Mac.