Na Snapdragon 810 nu ook Snapdragon 615 in problemen?

Archief

qualcommVorige week bereikte ons het nieuws dat Qualcomm problemen zou hebben met de 64-bit Snapdragon 810-soc, echter werden deze claims door de PR-afdeling van het bedrijf snel tegengesproken. Maar waar rook is, is vuur. De Snapdragon 810 zou last hebben oververhittende cpu cores, brakke gpu drivers en een falende RAM controller. Al deze problemen kunnen mogelijk een vertraging veroorzaken, en dat betekent een nachtmerrie voor smartphone fabrikanten die in de eerste helft gebruik willen maken van deze krachtige chipset.

Qualcomm in het nauw?

Tot op heden blijft het bij speculatie en claimt Qualcomm dat er helemaal niks aan de hand is. De ontwikkeling van de Snapdragon 810 loopt volgens het bedrijf van plan en de chip moet gewoon beschikbaar zijn in de eerste helft van 2015 voor consumenten producten. Het blijft in onze ogen opmerkelijk dat de chipproducent spreekt over ‘ergens in de eerste helft van 2015’, terwijl het jaar al bijna van start is gegaan. Je zou namelijk toch verwachten dat de chip op een bepaald tijdstip klaar moet zijn voor aankomende smartphones, zoals bijvoorbeeld de HTC Hima of de Galaxy S6.

Bij geruchten alleen lijkt het helaas voor Qualcomm niet te blijven, want ook de 64-bit Snapdragon 615 heeft mogelijk last van grote problemen. Het zet het nieuws van gisteren dat de Galaxy A7 wordt uitgerust met een Exynos-soc in plaats van een Snapdragon 615-soc in ieder geval wel in een heel ander daglicht. Er zou iets mis zijn met het ontwerp van de Snapdragon 615, hoewel het onduidelijk is wat de daadwerkelijk problemen zijn.

De Snapdragon 615 is inmiddels al te vinden onder de motorkap van de HTC Desire 820, Archos 50 Diamond en de Oppo R5, maar daar is het vooralsnog bij gebleven. Fabrikanten zouden liever uit de buurt blijven van de Snapdragon 615 chipset en liever kiezen voor de MediaTek MTK6752, dat ook een 64-bit soc is met 8-cores en 4G ondersteuning.

Mochten de geruchten kloppen dan kan Qualcomm weleens in de problemen zijn geraakt tijdens de implementatie van de 64-bit Cortex architectuur van ARM, terwijl het eerder gebruik maakte van zijn geoptimaliseerde Krait cores (gebaseerd op de architectuur van ARM). Voor Qualcomm is er in ieder geval werk aan de winkel, want het bedrijf voelt inmiddels de hete adem in de nek van snel groeiende concurrenten als MediaTek.

[sc:android ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*